Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025'te İkinci Gün
Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Finans Zirvesi 2025, ikinci gününde kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor.

11 Mayıs 2025 - 15:11
Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Finans Zirvesi 2025, ikinci gününde kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor.
11 Mayıs Cumartesi günü Güney Kampüs’te yer alan Albert Long Hall’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fatih Kacır’ın da katılımıyla gerçekleşen oturumlarda; girişimcilik, üretim, fon yönetimi, sürdürülebilir kalkınma ve teknoloji yatırımları ele alındı.Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Finans Zirvesi, ekonomi, finans ve teknoloji dünyasından pek çok ismi Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te bir araya getirdi. “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen iki günlük zirve, Türkiye’nin ekonomik geleceğine yön veren kurumları, karar vericileri ve akademik çevreleri ortak bir düşünce zemininde buluşturdu. İlk gününde makroekonomik dengeler ve merkez bankacılığı çerçevesinde şekillenen zirve, ikinci gününde ise sanayi politikaları, girişimcilik, yatırım stratejileri ve sermaye piyasaları başlıklarıyla devam ediyor.
Bakan Kacır: “Türkiye Yüzyılında, sanayi altyapımızı yüksek teknolojili üretimde yeni kapasite ve kabiliyetlerle taçlandıracak programları devreye alıyoruz”
Zirvenin reel sektör merkezli gerçekleşen ikinci gününde; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmasında Türkiye’nin sanayi vizyonuna ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında özellikle yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerine dikkat çeken Bakan Kacır, şu ifadeleri kullandı: “İkiz dönüşüm; sanayimizin altyapısından enerji verimliliğine, dijital yetkinliklerden insan kaynağının gelişimine kadar birçok alanda eş zamanlı ve kapsamlı bir yeniden yapılanmayı, bunun için de uzun vadeli ve bütüncül yatırımları gerekli kılıyor. Yatırım ihtiyacının ölçeği ve çeşitliliği dikkate alındığında; ulusal kaynaklarımızı tamamlayıcı nitelikte, uzun vadeli ve sürdürülebilir uluslararası finansman araçlarına erişimi artırmak, kalkınma hedeflerimiz açısından stratejik önceliğimizdir.”Kacır ayrıca, Türkiye’nin sanayideki üretim gücü, teknoloji geliştirme kapasitesi ve girişimcilik alanındaki gelişmelerle küresel değer zincirlerinde daha güçlü bir konum elde ettiğini vurguladı.
Rektör İnci: “Fikirlerin çarpıştığı, bilgilerin harmanlandığı ve yeni ufukların aralandığı bir platform”
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, ikinci gün oturumlarının açılışında yaptığı konuşmada üniversitenin bilimsel üretim anlayışını ve toplumsal sorumluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Boğaziçi Üniversitesi olarak yalnızca bilgi üreten değil, aynı zamanda o bilgiyi dönüştüren, paylaşan ve toplumsal faydaya dönüştüren bir yapıyı benimsiyoruz. Ülkemizin yapısal dönüşümüne katkı sunacak fikirlerin gelişmesine, öncü tartışmaların doğmasına zemin hazırlamak en temel sorumluluklarımız arasında yer alıyor.Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi, yalnızca bir etkinlik değil; fikirlerin çarpıştığı, bilgilerin harmanlandığı ve yeni ufukların aralandığı bir platform olarak öne çıkıyor.”
Prof. Dr. İnci, konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ın büyümesini, üniversite-sanayi iş birliğini ve girişimcilik desteklerini örnekleriyle anlatarak, üniversitenin stratejik hedeflerine de değindi.
YORUMLAR