Boğaziçi Üniversitesi 152. kez mezunlarını uğurladı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 152.KEZ MEZUNLARINI UĞURLADI

Boğaziçi Üniversitesi 152. kez mezunlarını uğurladı
05 Temmuz 2019 - 14:47

Boğaziçi Üniversitesinde 2018-2019 dönemini başarıyla tamamlayan 1863’ü lisans olmak üzere toplam 2.482 öğrenci diplomalarını aldı. Bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarından 96’sı iki bölümü aynı anda bitirerek Çift Anadal Diploması ile mezun olurken 530 öğrenci onur derecesiyle, 304 öğrenci ise yüksek onur derecesiyle mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 152. Mezuniyet Töreni’nde yaptığı açılış konuşmasında 2019 mezunlarını ‘’Birazdan bu kapıdan her biriniz bir Boğaziçi mezunu olarak çıkacaksınız. Bundan sonra ise gerçek anlamda bir Boğaziçili olma sürecine gireceksiniz. Boğaziçili olmanın keyif ve onurunu yaşarken diğer yandan da bu değeri taşımanın sorumluluğunu idrak edecek ve zorluklarını göğüsleyeceksiniz. Çünkü tam bir Boğaziçili olduğunuzu haksızlıklarla tek başınıza kalma pahasına mücadele ettiğinizde, her yerde engelsiz eşit erişim adına bir engeli kaldırdığınızda, çevreyi koruyan yaşam tarzınızda, liyakat, meritokrasi ve adalet için uğraşğınızda, topluluk psikolojisi ile değil, akıl, hür irade ve vicdanınızla karar verdiğinizde hissedeceksiniz. Var olan değerlerinizle birçok başarılara imza atarken Üniversitenizi, bu günlerinizi sürekli hatırlayacak, sizden sonra gelecek Boğaziçililere kucak açıp, ışık olacaksınız.

Bir Boğaziçili olarak yarından sonrasını şekillendirirken bugüne gereken anlam ve önemi de vermeyi çok iyi yapacağınızdan eminim. Günü ve anı yaşamayı da unutmamak, o anın değerini verebilmek de uzun soluklu planlar yapabilmek kadar önemli’’ diyerek geleceğe uğurladı.

Mehmet Nane : ‘’Hayallerinize sımsıkı tutunun’’

Törende konuşan, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1990 yılı mezunu Mehmet Nane ise mezunlara hitaben şunları söyledi; ‘’Bugünden sonra iş hayatına atıldığınızda da Boğaziçi ruhunu, kültürünü asla kaybetmeyin. Boğaziçi kültürü başka bir şey.  Eminim bu kültürü hakkını vererek ve ona layık olarak yaşayacak ve yaşatacaksınız. Çünkü sizler, bu üniversitenin kattığı değerlerle geleceğin inşa edilmesine öncülük edeceksiniz.

Lütfen bol bol hayal kurun ama o hayallere de sımsıkı tutunun. Gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışın; hayallerinizi önce hedefe, sonra adım adım gerçeğe dönüştürün. Sabredin, sebat edin ve asla pes etmeyin. Sonunda başardığınızı göreceksiniz. Ne yaparsanız yapın mutlu olduğunuz işi yapın ve hayatın tadını doya doya çıkarın. Kalbinizin sesini dinleyeceğiniz, aklınızın süzgecinde bu sesi dengeleyeceğiniz hayat yolculuğunuz boyunca azimli, sabırlı, saygılı ve adil olun. Adaletli kararlar verin, emeğe saygı duyun. Çünkü biz burada, bu okulda bunları öğrendik’’ .

Mezuniyet töreninde ayrıca İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü 1990 yılı mezunu Görgün Taner’e BÜMED Özel Ödülü takdim edildi. Taner, “Üniversitelerin temel işlevi merak etmekten, soru sormaktan ve araştırmaktan korkmayan bireyler yetiştirmektir ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bunları yerine getirmesi için gerekenleri sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

152. Mezuniyet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Boğaziçi Üniversitesi 152. Mezuniyet Töreni’nde akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere ödülleri verildi.  Bu yıl, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Ödülü’ne öğrencilikleri süresince derslerinde gösterdikleri üstün başarının yanı sıra etkin liderlik ve takım oyunculuğu özellikleri ile uluslararası organizasyonlarda sergiledikleri başarılarından dolayı  Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümleri Çift Anadal Programı mezunu Bahadır Dönmez ile Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı mezunu Elif Özen layık görüldü.

Elektrik -Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümleri Çift Anadal Programı mezunu Eray Can Elumar, Çift Anadal Programları Birincisi olurken; Yabancı Uyruklu Öğrenci Ödülü Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu Rena Karaulan’a verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kulüp faaliyetlerine en fazla katkıda bulunan mezunlara verilen Mümin Tansever Kulüp Faaliyetleri Ödülü’ne, Psikoloji Bölümü mezunu Selen Yüksel ile Uluslararası Ticaret ve Yönetişim Bilişim Sistemleri Bölümleri Çift Anadal Programı mezunu Egemen Can Gök layık görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Başarı Ödülü ise üniversitedeki spor faaliyetlerine önemli katkılar sağlayan İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu Can Güngör ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Nilsu Cemali’ye sunuldu.

Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ve Fakülte Birincileri

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyet Töreninde ayrıca öğretim süreçlerini geliştirmeyi ve iyi öğreticiliği teşvik etmek amacıyla öğretim elemanlarına Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ve 2018-2019 dönemi fakülte ve bölüm birincilerine ödülleri takdim edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından verilen ‘Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri’nde ise ödül alan akademisyenler arasında; Dr.Öğr. Üyesi Nur Yiğitoğlu Aptoula (Yabancı Diller Eğitimi Bölümü), Prof. Dr. Levent Kurnaz (Fizik Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Igor Kryvoruchko (Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Ceyda Arslan (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü), Prof. Dr. İrem Nuhoğlu (İşletme Bölümü), Doç. Dr. Dilek Çınar (Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü), Prof. Dr. Tuna Tuğcu (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Sema Dumanlı Oktar (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökhan Abay (Uluslararası Ticaret Bölümü), Öğr. Gör. Mustafa Gönenç (Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Birimi), Öğr. Gör. Fahriye Fevzioğlu (Yabancı Diller Yüksekokulu Modern Diller Birimi) ve Doç. Dr. Bora Garipcan (Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü) yer aldı.

İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldıkları Törende, 2018-2019 dönemi fakülte ve bölüm birincilerinin yanı sıra diğer başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edildi.  Boğaziçi Üniversitesi 152. Mezuniyet Töreni, öğrencilerin kep atması ve kutlamalarıyla son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...