Beymen Talks'ın İlk Konuğu Uluslararası Ödüllü Ürün Tasarımcısı Esma Dereboy Oldu…

Beymen Talks serisinin ilk konuğu, bu yıl kazandığı dünyaca ünlü iki uluslararası ödül ile başarısını pekiştiren, Türkiye’nin yeni dönem tasarımcılarından Esma Dereboy oldu.

Beymen Talks'ın İlk Konuğu Uluslararası Ödüllü Ürün Tasarımcısı Esma Dereboy Oldu…
01 Haziran 2022 - 10:51

Farklı yaratıcı disiplinlerden isimlerle ilham veren diyaloglara alan açan etkinlik serisi Beymen Talks, Beymen Suadiye ile başlıyor. 

Beymen Talks serisinin ilk konuğu, bu yıl kazandığı dünyaca ünlü iki uluslararası ödül ile başarısını pekiştiren, Türkiye’nin yeni dönem tasarımcılarından Esma Dereboy oldu.



Beymen Suadiye Home katında 31 Mayıs Salı günü düzenlenen sohbete aralarında Yelda Güral, Erol Güral, Ceyda Çarmıklı, Eda Çarmıklı, İrem Uğurlu, Nazlı Demirel, Melda Sunar, Nilay Turan, Esin Can, Özgü Karagözoğlu, Nur Karagözoğlu, Pelin Yusufi, Melis Dereboy Kaptanoğlu, Gülden Büyükuçak’ın da yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

Ergonomik tasarımı ve toplumun minimalleşen hayat tarzına atıfta bulunan Capsule koleksiyonuyla bu yıl dünyaca ünlü tasarım ödüllerinin en önemlilerinden iF DESIGN AWARDS ve RED DOT DESIGN AWARDS’da ürün tasarımı ödülünü kazanan Esma Dereboy, seramik ile tanışmasından uluslararası ödüllere uzanan marka hikayesini katılımcılarla paylaştı, onların seramik ve porselen ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. Esma Dereboy Capsule Koleksiyonu çok geniş bir seçkiyle Beymen Home’da ve beymen.com’da dekorasyon tutkunlarıyla buluşuyor. 

ESMA DEREBOY Hakkında: Esma Dereboy’un 2008 yılında başlayan çalışmaları, yeniliklere olan ilgisi onu farklı seramik üretim tekniklerine yönlendirdi. Bu yenilikçi yaklaşım sayesinde, seramik alanında kabartma tekniğini kullanan ilk sanatçı oldu. Kendi atölyesinde geliştirdiği bu teknikle, özgün sanat eserleri oluşturdu. Yeniliklere olan merak, çamura olan sevda 2018 yılında el yapımı porselen sofra ürünleriyle yeniden karşımıza çıktı. 
Esma Dereboy’un tasarladığı Capsule koleksiyonu, Hannover merkezli iF International Forum Design GbmH’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iF DESIGN AWARDS’de 2022 yılında ürün tasarımı alanında “ev eşyaları ve sofra takımı kategorisi” ödülünü kazandı. Capsule serisi, ayrıca 23 ülkeden 48 uzman jüri üyesinin oylarıyla belirlenen dünyaca ünlü uluslararası tasarım ödülü RED DOT AWARDS’te de RED DOT ödülünü kazanarak çifte ödül mutluluğu yaşattı.
Capsule koleksiyonu, orantılı, ergonomik tasarımı ve   toplumun minimalleşen hayat tarzına atıf yapıyor. Bir kapsülün dış hatlarından ilham alan bu kupa setinin tasarımında denge ve ergonomi ön planda. Mat yüzeyin pürüzsüz dokusu doğallığı çağrıştırıyor ve tutarken verdiği hisle fark yaratıyor. Capsule setlerinde farklı renk seçeneklerindeki espresso fincanları, fincan tabakları, kupalar ve su bardakları, karıştır ve eşleştir konseptiyle kullanıcıların farklı kombinler yaratmasına da olanak tanıyor. Konturlu kıvrımları ve yaratıcı renkleriyle bu kupa setinin çekici tasarımı, günlük yaşama çeşitlilik getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...