Bergama'da 'rayiç bedel' yazısı tarih oldu

Bergama Belediyesi gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için büyük bir kolaylığı hizmete açtı.

Bergama'da 'rayiç bedel' yazısı tarih oldu
16 Mart 2021 - 13:46
Bergama Belediyesi gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlar için büyük bir kolaylığı hizmete açtı. İzmir’de ‘Rayiç Bedel Yazısı’na online hizmet veren ilk belediye Bergama oldu. Başkan Koştu, “Bundan böyle gayrimenkul satışı yapacak olan vatandaşlarımız, belediyemize gelmeden ‘Rayiç Bedel’ yazısını Tapu Müdürlüğü’nde hazır bulacaklar. Tapu Müdürlüğü bilgileri sistem üzerinden doğrudan çekecek” dedi.

Vatandaşların belediye hizmetlerine kolay bir şekilde ulaşabilmesi için göreve geldikleri ilk günden çalışma yürüttüklerine işaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gayrimenkul satış işlemlerinde istenen belgelerden olan ‘Rayiç Bedel Yazısı’ nı vatandaşlarımız belediyemize müracaat etmeden Tapu Müdürlüğüne alım satım için gittiklerinde hazır bulacaklar. Belediyemiz ve Tapu Müdürlüğü’müz ile yaptığımız işbirliği neticesinde Bergama’mız da ‘Rayiç Bedel Yazısı’ artık tarih oldu” dedi.

Geçtiğimiz aylarda e-imar uygulamalarını hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Koştu, “Vatandaşlarımız için İmar Durumu Sorgulaması’nı belediyemiz web sitesi üzerinden yapılabilir hale getirdik. Ardından Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemi’ne (EPKAS) geçtik. Çağımızın getirdiği online yenilikleri belediyemiz hizmetlerinde bir bir açmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Gayrimenkul satış işlemi yapan vatandaşlarımız önceden Belediyemizden ‘Rayiç Bedel Yazısı’ alarak Tapu Müdürlüğü’müze gitmesi gerekiyordu. 15 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle vatandaşlarımız bu yazı için Belediyemize gelmeleri ve yazıyı almak için beklemeleri uygulamasına son verdik. Uyum süreçlerini tamamladığımız online hizmet ile Tapu Müdürlüğü rayiç bedeli yazısını vatandaşlarımızdan artık istemeyecek. Belediyemize borcu olmayan kişiler için Tapu Müdürlüğümüzce bu bilgiler sistem üzerinden doğrudan çekilecek. Teknoloji çağının gerekliliğini yerine getirmek üzere e-belediye hizmetlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Vatandaşlarımızın hızlı, güvenli ve kolay hizmete erişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İlçe Tapu Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde bu kolaylığı vatandaşlara sağlamaya başladıklarına işaret eden Başkan Koştu, “İzmir Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Sayın Yusuf Meşhur’a, ilçe tapu müdürlüğü yetkililerimize destek ve çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Kurumlar arası işbirliği vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet olarak dönmektedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"