Bergama'da dört beldenin imar planı yenilenecek

Bergama Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısında, beldeden mahalleye dönüşen 4 büyük mahalle için ihtiyaçlara cevap vermeyen imar planlarının yeniden yapılmasına yönelik karar alındı.

Bergama'da dört beldenin imar planı yenilenecek
03 Eylül 2020 - 08:49
Bergama Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda Koronavirüs kurallarına uygun olarak yapılan toplantıya Ağustos ayı meclis tutanaklarının okunması ve ibrası ile başlandı. Ardından meclise gelen konular görüşüldü.
 
BAŞKAN KOŞTU; "ZAFERLERLE DOLU BİR AYI GERİDE BIRAKTIK"
Meclis açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, zaferlerle dolu, tarihimizde önemli bir yeri olan Ağustos ayına dikkat çekti. Başkan Koştu, “Hem Malazgirt Zaferimiz, hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın yıldönümünü kutladık. 14 Eylül 2020 tarihinde de Bergama'mızın düşman işgalinden kurtuluş gününü, 14 ve 15 Eylül tarihlerinde de Bergama Kermesi'mizi, Koronavirüs’le ilgili anormal bir durum olmazsa yapmayı planlıyoruz. Normal günlere dönmek istiyoruz. Devletimizin aldığı kural ve tedbirlere uymaya hep birlikte dikkat edelim. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya lütfen tüm hemşehrilerimizin özen göstermesini rica ediyorum. Kurallara uymamız sağlığımız açısından önem arz ediyor” dedi.
 
4 BELDENİN İMAR PLANLARI YENİLENECEK, LİMAN BÖLGESİ OLAN ZEYTİNDAĞ İÇİN ÇALIŞMA DAHA SONRA YAPILACAK
Başkan Koştu’nun açılış konuşması ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Beldeden mahalleye dönüşen 4 büyük mahalle için ihtiyaçlara cevap vermeyen imar planlarının yeniden yapılmasına yönelik karar alındı. Alınan karar ile Göçbeyli, Ayaskent, Bölcek ve Yenikent için imar planları yapılacağını söyleyen Başkan Koştu, “Çalışmalar belediyemiz koordinasyonunda İller Bankası aracılığıyla yapılacak. İmar planı çalışmaları, söz konusu 4 büyük mahallemizdeki imar sorunlarının çözümünü sağlayacak. Liman bölgesi olan Zeytindağ mahallemiz için ise daha sonra bir çalışma yapacağız” dedi.
 
ZABITA HAFTASINA KUTLAMA
Başkanlıktan ve belediye birimlerinden gelen evrakların görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Koştu, Zabıta Haftası nedeniyle de bir kutlama yaptı. Başkan Koştu, "Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Pandemi döneminde zabıta ekiplerimiz üstün bir gayretle çalıştı, çalışmaya devam ediyorlar. Zabıta Haftası münasebetiyle kendilerini kutluyorum” dedi. Dilek ve temennilerin ardından meclis toplantısı Ekim ayı meclisinin 6 Ekim 2020 Salı günü yapılmasına karar verilerek son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"