Bennu Gerede: Kaliteli yaşamın sırrı sevişmek

Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede, sağlıklı yaşam ile ilgili sırlarını MAG Ekim sayısı için anlattı...

Bennu Gerede: Kaliteli yaşamın sırrı sevişmek
09 Ekim 2019 - 23:21

Doktor bir baba ve senarist bir annenin kızı olarak rol adlığı dizi ve filmlerden de tanınan Bennu Gerede, sağlıklı yaşam ile ilgili özel röportajıyla MAG Ekim sayısına konuk oldu.

Lisans eğitimini ABD’de fotoğrafçılık üzerine tamamlayan Gerede, 1989 yılında yayınlanan “İz Peşinde” dizisinde canlandırdığı Füsün karakteri ile oyunculuğa ilk adımını attı. Bennu Gerede, mankenlik, fotomodellik, oyunculuk serüvenin ardından 2016 yılında Survivor Ünlüler- Gönüllerde yer aldı. 4 çocuk annesi Bennu Gerede, sağlıklı bir yaşam için uyguladığı formülleri özel röportajında paylaştı. Kaliteli yaşam adına uyguladığınız özel sırlarınızı paylaşır mısınız? sorusuna “ Kaliteli yaşam için illa para gerekmiyor. Doğa bize her şeyi sunuyor. Kendine, dünya varlıklarına ve doğaya sonsuz bir saygın olması lazım. Sevgi, şefkat, aşk, sevişmek, paylaşmak ve arada kaliteli şarap içmek, kısacası hedonistik bir yaşam tarzı” diyerek yanıt veren Gerede, stresten uzaklaşmak için Sedef adasında bulunan evinde meditasyonu tercih ettiğini belirtiyor.

İŞTE O RÖPORTAJ 

Sağlıklı yaşamı tek bir kalıba sığdıramayan Bennu Gerede uyguladığı diyetleri, yaptığı sporları ve güzellik sırlarına dair ipuçlarını paylaşıyor...

Sağlıklı yaşam sizce nedir?

Sağlıklı yaŞam ilk önce düşüncede başlar. Ondan sonra bedende uygulamaya geçer. Benim için sağlıklı yaşam öncelikle yediklerimdir. Yaklaşık altı senedir hayvansal gıda tüketmiyorum. Bir kaç yıldır beslenme kursu alıyorum. Artık  pişirdiğim herhangi bir yemeğe yağ katmıyorum. Uyguladığım “WFPBD (whole foods polant based diet)” isimli bakliyat ve sebze ağırlıklı bir diyet var. Ben bu diyetin çok faydasını görüyorum. Daha sonra yürüyebildiğim her yere yürürüm, metroda merdivenleri kullanırım. Sporumu asla aksatmam. Tabii o da dengeli olmalı. Yoga, pilates, kickbox ve bu aralar megaformeraya  takmış vaziyetteyim. Her sabah meditasyon yapmaya çalışırım, artı cinsel hayatım da aktif olduğu için sinir sistemim ve hormonlarım dengelidir. Unutmadan, güneşimi de esirgemem, o benim enerji kaynağım.

Uyguladığınız özel bir diyet var mı?

Ara ara LifeCo Bodrum’a giderim, orada hem Psych-K uygularım hem de mat pilates dersleri veririm. Zaman zaman “intermittent fasting” yaparım. Ne zaman yemek yesek insulin salgılanıyor ve hücreler enerji için gıdayı şekere (glikoza) dönüştürüyor. Glikoz hemen tüketilmiyorsa, fazlası yağ hücrelerimizde saklanıyor. Intermittent fasting yaptığımız zaman daha az gıda tüketiyoruz ve daha az insülin salgılıyoruz. Dolayısıyla o saklanmış olan insülin ile yağ hücrelerimiz doğal olarak enerjiye kendi kendilerine dönüşüyor. Hücrelerde kalan glikoz maalesef bir sürü hastalığa yol açıyor...

Hangi sporları tercih ediyorsunuz? Hangi sıklıkta spor yapıyorsunuz?

Yoga, pilates, kickbox yapıyorum. Şu sıralar da megaformera başladım. Bedeni inanılmaz güçlendiren bir spor. 

Stresten uzaklaşmak ve huzurlu bir yaşam adına neler yaparsınız?

Meditasyon... Sedef adasında evim var, orada gerçek hayattan kopuluyor, stresten uzak... Doğa ile iç içe, internet yok, TV yok...

Güzellik sırlarınız neler? Düzenli kullandığınız özel bakım ürünleri neler?

Özel bakım ürünü kullanmam. Afrika’dan getirdiğim tüm vücuduma uyguladığım Raw Unrefined Shea Butter var. Bir de herbal yağ extract ile karışımlar yapıp yüzüme sürerim.

Kaliteli yaşam adına uyguladığınız özel sırlarınızı paylaşır mısınız?

Kaliteli yaşam için illa para gerekmiyor. Doğa bize her şeyi sunuyor. Kendine, dünya varlıklarına ve doğaya sonsuz bir saygın olması lazım. Sevgi, şefkat, aşk, sevişmek, paylaşmak ve arada kaliteli şarap içmek, kısacası hedonistik bir yaşam tarzı. 

Güzel ve başarılı oyuncu Songül Öden’inkapak yıldızı olduğu MAG Ekim sayısı, özel röportajları İtalyan Şef Danilo Zanna sayfaları, dopdolu içeriği ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...