Bayramın Neşesi İş Sanat'ın YouTube Kanalında

İş Sanat, bayrama özel hazırladığı YouTube yayınları ile izleyicilerle buluşuyor...

Bayramın Neşesi İş Sanat'ın YouTube Kanalında
28 Nisan 2022 - 17:23
İş Sanat, bayrama özel hazırladığı YouTube yayınları ile izleyicilerle buluşuyor. Konser programlarının yanı sıra Melikşah Altuntaş’ın hazırlayıp sunduğu “Hayatımın Listesi” başlıklı, sürpriz konukların yer aldığı yepyeni söyleşi serisi de bayramda yayınlanacak ilk bölümü ile İş Sanat’ın YouTube kanalında izleyicisinin karşısında olacak.
 
Bayramda Fasıl Ziyafeti
Türk Sanat Müziği’nin değerli isimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Gerdâniye Köçekçe Takımı”nın, İş Sanat için hazırladığı konser bayramın ilk günü yayında olacak. 
Osmanlı döneminde, müzikle dansın bir arada sunulduğu bir eğlence geleneği olan ve zaman içinde halk türküleriyle de bir araya gelerek yeni formlar kazanan köçekçe konseri bayramın ilk günü olan 2 Mayıs Pazartesi, 20.30’da İş Sanat YouTube kanalında yayınlanacak.  

Kanun sanatçısı Serkan Mesut Halili’nin düzenlediği konserde, eserleri Canan Sezgin Geylan, Çiğdem Yarkın, Gül Yazıcı, Atakan Akdaş, Bekir Ünlüataer, İlhan Yazıcı, Murat Irkılata seslendirirken solistlere Enver Mete Aslan (Ud), Sercan Halili (İstanbul Kemençesi), Serdar Bişiren (Ritim), Serkan Mesut Halili (Kanun), Şükrü Kabacı (Klarnet), Volkan Ertem (Viyolonsel), Yaman Hâdi (Ritim) eşlik edecek. Konser, ilk gösterimin yapılacağı tarihten itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında erişime açık olacak. 
 
“Gelecek Nesillere Armağan” Belgeseli yayında
Türkiye İş Bankası, Ankara’nın sembol yapılarından biri olan, ünlü mimar Giulio Mongeri’nin imzasını taşıyan Ulus’taki 3. Genel Müdürlük binasını, milli iktisat tarihimiz açısından büyük önem taşıyan kurumsal birikimini toplumla paylaşmak üzere müzeye dönüştürdü. 2 Mayıs 2019 yılında açılan ve bugün “Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi” olarak ziyaretçilerini ağırlayan binanın müzeye dönüşüm hikâyesi, 3. yıldönümünde 2 Mayıs Pazartesi, saat 20.30’da ‘Gelecek Nesillere Armağan’ belgeseli ile İş Sanat'ın YouTube kanalında izlenebilecek.

Belgeselde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siyasi ve askeri muzafferiyetler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça payidar olamaz” vizyonuyla kurulan Türkiye İş Bankası’nın tarihi ile Cumhuriyetin kuruluşunu takiben ülkemizin iktisadi bağımsızlık yolunda atılan büyük adımlar ele alınıyor. Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdürü Hakan Aran’ın da görüş ve anılarıyla yer aldığı belgeselde müzenin kuruluşuna tarih ve müzecilik alanında katkı sağlayan uzmanların görüşlerine de yer veriliyor. Hüseyin Ulaş Babucoğlu’nun yönettiği belgeselin metin yazarlığını ve seslendirmesini yazar Bedia Ceylan Güzelce üstlenirken müziklerine Saki Çimen imza attı.
 
Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası Konserleri YouTube’da
Dünyaca ünlü Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası’nın İş Kuleleri Salonu’nda verdiği, büyük ilgi gören konserleri 3 Mayıs Salı ve 5 Mayıs Perşembe, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında ilk gösterimleriyle yayında olacak. 

Orkestra şefi Christian Vasquez yönetiminde gerçekleşen, çellist Poyraz Baltacıgil’in solist olarak yer aldığı ilk konserde Antonín Dvořák’ın Si Minör Çello Konçertosu ve Sergey Prokofyev’in 5. Senfonisi seslendiriliyor. 

Andrés David Ascanio ve Christian Vasquez’in yönettiği ikinci konserde ise orkestra, Amerika kıtası bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuvarla YouTube’da izleyicisiyle buluşacak. 
 
Resul Dindar, Türküleriyle Karadeniz’i Dalgalandıracak 
Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar, “Sevdam ile Dalgalan Karadeniz” başlıklı konseri ile 4 Mayıs Çarşamba, 20.30’da İş Sanat YouTube kanalına konuk oluyor. 
 
Geleneksel Karadeniz müziğini rock ve pop altyapısı ile ustaca harmanlayan Dindar, en sevilen türkülerle bayramın son günü seyircisi ile İş Sanat’ın YouTube kanalında buluşacak. 
 
Melikşah Altuntaş “Hayatımın Listesi” Programı ile Seyircisiyle Buluşuyor
İş Sanat’ın yepyeni kültür sanat programı Mayıs ayında YouTube kanalında başlıyor. Melikşah Altuntaş’ın hazırlayıp sunduğu “Hayatımın Listesi”nde, sürpriz bir konuklarla müzikten, tiyatroya, sinemadan, edebiyata güncel konular konuşulacak.   
 
Cengiz Özkan ve Cahit Berkay’dan “Anadolu Ozanlarının İzinde” Konseri
Anadolu rock müziğinin öncülerinden Cahit Berkay ve Türk halk müziğinin usta ismi Cengiz Özkan’ın “Anadolu Ozanlarının İzinde” başlıklı konseri 6 Mayıs Cuma, 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.

Âşık Mahzunî Şerif, Nesimî Çimen, Âşık Veysel gibi Anadolu ozanlarının eserlerinin yorumlandığı konserde Cahit Berkay ve Cengiz Özkan’a Türk halk müziğinin yeni nesil seslerinden Elif Buse Doğan solist olarak eşlik ediyor.
 
Video Dizisi “Çocukken Büyüdüm Ben” Yeni Bölümleri ile Devam Ediyor
İş Sanat’ın video serisi Çocukken Büyüdüm Ben yeni bölümleriyle devam ediyor. Terzi Mahmut Bey ve dükkânına gelen kukla İhsan’ın günlük hayat hakkındaki sohbetlerine yavaş yavaş kasabanın diğer kukla ve insanlarının da katıldığı eğlence dolu seri, izleyenlere bireylerin varoluş farklılıklarına rağmen birlikte yaşayabildikleri, sevinci ve hüznü paylaşabildikleri bir dünyaya tanıklık etme imkânı sunuyor. Semaver Kumpanya’nın İş Sanat için hazırladığı “Çocukken Büyüdüm Ben”, 8 ve 22 Mayıs Pazar, saat 15.00’te İş Sanat’ın YouTube kanalında izlenebilir. 

Habip Aydoğdu “Kırmızı Yine Kırmızı” Sergisi ile İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 
Yaşamla ve toplumsal olaylarla olan ilişkisini her zaman canlı tutan Habip Aydoğdu, Ankara Ulus’taki Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. Katında yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde “Kırmızı Yine Kırmızı” başlıklı sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. 

2019 yılında açılması planlanan, fakat koronavirüs pandemisinin getirdiği kısıtlamalar çerçevesinde müze ve galerilerin ziyarete kapanması ile ertelenen sergi, 2022 yılına gelindiğinde konsepti tamamen değişmiş olarak hayata geçiyor. Sergi 30 Temmuz 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir. 
 
Yalçın Gökçebağ “Geçmiş Uzun Sürer” Sergisi ile Kibele Sanat Galerisi’nde
Ressam Yalçın Gökçebağ’ın “Geçmiş Uzun Sürer” başlıklı sergisi, 26 Nisan Salı gününden itibaren Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 23 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek sergide sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri yer alacak. 
Öğretmenlik yaptığı yıllarda Anadolu yaşamını, insanını ve doğasını gözlemleme imkânı bulan Gökçebağ, tanık olduğu güzellikleri özümseyerek tuvalleri aracılığıyla bizleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 60 yılı aşkın sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerinde artık kaybolmakta olan kırsal yaşamı sanatının gücüyle birleştirerek gelecek kuşaklara kültürel bir mirası emanet ediyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"