Bayraklı'da "Kadın" paneli: "Bir gün değil her gün yanınızdayız"

Avukat İpek Kul'un moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Siyasetçi- Yazar Zeynep Altıok ve Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen, şiddetin önlenmesi noktasında eğitimin ve caydırıcı cezaların önemine değindi.

Bayraklı'da "Kadın" paneli: "Bir gün değil her gün yanınızdayız"
26 Kasım 2021 - 17:17

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kadın Dayanışması Yaşatır” konulu panel düzenleyen Bayraklı Belediyesi, Siyasetçi- Yazar Zeynep Altıok ve Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen’i konuk etti. Şiddetin önlenmesi noktasında eğitimin ve caydırıcı cezaların önemine vurgu yapıldı. Başkan Serdar Sandal “Bir gün değil, her gün şiddetin son bulması için çalışıyoruz” dedi.



PAROLA: DAYANIŞMA

Osmangazi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Bayraklılı kadınlar katıldı. Siyasetçi- Yazar Zeynep Altıok ile İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen’in konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Avukat İpek Kul yaptı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına yapılması gerekenler, yasal düzenlemeler ve caydırıcı tedbirler konuşuldu. Dayanışmanın önemine dikkat çekildi. Katılımcılara çiçek ve plaket verildi.



“EĞİTİM EVDE BAŞLAMALI”

25. ve 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili, Siyasetçi ve Yazar Zeynep Altıok “Toplumsal olarak kadına yönelik şiddeti aşmanın iki yolu var. Birincisi eğitim, ikincisi ise suçluların ağır cezalar alması. Burada ebeveynlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı yetiştirirken, birbirlerinden farklarının olmadığını öğreterek, şiddet karşıtı çocuklar olarak yetiştirmeliyiz. Her türlü sevgiyi, vicdanı, ahlakı önce aile terbiyesi olarak vermeliyiz. Kız çocuklarımızın meslek sahibi olmalarını desteklemeli, kendi kararlarını alabilmelerini ve haklarını savunmalarını sağlamalıyız. Dayanışmayı ve birlikteliği ön planda tutmalıyız” dedi.



KADINLAR GÜÇLENDİKÇE ŞİDDET ÖNLENİR”
Şiddet gören kadınların yasal hakları konusunda bilgiler veren İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen ”Hazırlanan tüm politikalar, öncelikli olarak kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik ve caydırıcı olmalıdır. En büyük sorunumuz bu politikaların üretilmiyor olmasıdır. Bunun sonucunda da geçen yıl 450’nin üzerinde bu yıl da 350’nin üzerinde kadınımızı erkek şiddetiyle kaybettik. O nedenle biz mücadelemizi güçlendirdikçe, birliğimizi artırdıkça ve kadın güçlendikçe şiddetin önüne geçebiliriz” dedi.



HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Kadınlarımıza hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görev. Bu anlamda Bayraklı'da biz gerek belediye meclisimizde gerekse bürokratlarımız içindeki yönetim kadromuzda ve personellerimizle bunu sağladık. Tüm kadınlarımızın eşit, özgür ve güven dolu dünyada, şiddete maruz kalmadan yaşamlarını sürdürme mücadelelerinde her zaman yanlarındayız” dedi.


Avukat İpek Kul 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"