Bayraklı'da 'Çocuk Meclisi' 9'uncu kez toplandı

Bayraklı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile buluştu...

Bayraklı'da 'Çocuk Meclisi' 9'uncu kez toplandı
16 Haziran 2022 - 14:19

ÇOCUKLAR SORDU, BAŞKAN SANDAL YANITLADI

İZMİR - ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu doğrultusunda örnek projeleriyle fark yaratan Bayraklı Belediyesinde Çocuk Meclisi 9’uncu kez toplandı. Meclis Salonunda bir araya gelen çocuklar, Başkan Serdar Sandal’a kentle ilgili talep ve önerilerini ileterek akıllarındaki soruları yöneltti. Başkan Sandal, “Sizden gelen fikirler Bayraklı’ya ışık olacak. Bu kentin temellerini sizinle birlikte atacağız ve yeni bir kenti birlikte inşa edeceğiz. Bize projelerinizi getirin, siz hayal edin biz mümkün olanları hayata geçirelim” dedi. 
 
Bayraklı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile buluştu. 8 oturum boyunca birlikte hareket etme, tanışma, grup oyunları, demokratik karar alma süreçleri, ilçenin ihtiyaçlarının belirlenmesi, komisyonların ve üyelerinin seçilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunan çocuklar son oturumda ise Bayraklı ile ilgili hayal ettikleri projeleri Başkan Sandal ile paylaştı. Çocukları tek tek dinleyerek talep ve önerilerini, projelerini dinleyen Sandal, çocukların istekleri doğrultusunda parklarda, yollarda, yapılması gerekenlerle ilgili bürokratlarına talimatlar verdi.
 

FİKİRLERİNİZ BAYRAKLI’YA IŞIK OLACAK

Başkan Sandal, “Bayraklı ile ilgili hayalimiz var’ Bu kenti çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm bileşenlerle beraber yönetmek istiyoruz. Ortak karar alıp ihtiyaçları doğru belirlersek, doğru işlerle daha uygar, çağdaş ve modern bir Bayraklı’ya kavuşmuş oluruz. Nihai hedeflerimizden biri Bayraklı’yı ‘Dünya Çocuk Ve Gençlik Kenti’ yapmak. Bu proje ile birlikte Bayraklı’yı dünyaya tanıtacağız. Dünyanın farklı ülkelerindeki çocukları Bayraklı’ya davet edeceğiz. Burada festivaller, aktiviteler, sanat, kültür, bilim olimpiyatları düzenleyeceğiz ve kentimizi hayallerinizle birlikte dünyaya tanıtacağız. Sizden gelen fikirler Bayraklı’ya ışık olacak. Yollarda, parklarda, sosyal alanlarda, yeşil alanlarda ne olması gerektiğine sizler karar vereceksiniz. Bize projelerinizi getirin, siz hayal edin biz mümkün olanları hayata geçirelim” dedi. 
 

ÇOCUKLAR ÖNERİLERİNİ İLETTİ

Çocuk Meclisi üyesi çocuklar ise genel olarak parklar, geri dönüşüm, çevre ve doğaya duyarlı çalışmalar, bilim ve sanat etkinlikleri, sosyal yardımlar ile etüt merkezleri gibi konularda taleplerini iletti. Çocuklar, “Parklara kedi ve köpek evleri, mama ve su kapları yerleştirilmeli, geri dönüşüm kutuları yaygınlaştırılmalı, park olmayan yerlere park yapılmalı, eskiyen oyun grupları yenilenmeli, eğlenceli aktiviteler yapılmalı gibi taleplerde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"