BAYOSB'de yatırımların hızı kesilmiyor: Cumhuriyetin 100. yılında 40 fabrika

İzmir-İstanbul Otoyolu üzerinde yer alan, lojistik avantajları ile dikkat çeken ve altyapısı tamamlanan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların hızı kesilmiyor.

BAYOSB'de yatırımların hızı kesilmiyor: Cumhuriyetin 100. yılında 40 fabrika
01 Şubat 2022 - 14:04
İzmir-İstanbul Otoyolu üzerinde yer alan, lojistik avantajları ile dikkat çeken ve altyapısı tamamlanan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların hızı kesilmiyor. Halen 27 fabrikanın üretim yaptığı bölgede Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılının kutlanacağı 2023 yılında üretim yapan fabrika sayısı 40 olacak. Bölgede tüm yatırımlar tamamlandığında ise 80 fabrika üretim yaparken, 5 bin kişiye de istihdam sağlanacak.
 
“Her fabrika bir kale”
 Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözüyle hareket eden sanayicilerin bölgede fabrika yatırımlarını tüm hızıyla sürdürdüğünü dile getiren BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı olan 2023 yılında fabrika sayılarının 40’a yükseleceğini söyledi. Halen 1500 olan istihdam sayılarının da 2023 yılında 2500’ü geçeceğini belirten Telseren, “Bölgemizin İzmir Limanı’na yakın olması, İzmir-İstanbul Otoyolu ve İzmir-Ankara Karayolu üzerinde yer alması yatırımcılara büyük bir lojistik avantaj sağlıyor. Kemalpaşa’da kurulan lojistik köy de önemli kolaylık sağlayacak. O nedenle yatırımcıların bölgemize ilgisi hiç azalmıyor. İstanbul’da faaliyet gösteren firmalar bile lojistik avantajımız ve kaliteli altyapımızı görerek bölgemizde yatırım kararı alıyor. Şu anda 27 olan fabrika sayımız 2023 yılında 40 olacak. Sanayicimiz her koşulda ülke için üretmeye, katma değer yaratmaya devam ediyor” dedi.
 
Arıtma ve güneş enerji tesisi geliyor
Bölgelerinde altyapı yatırımlarını tamamladıklarını bu yıl içinde de arıtma tesisi, güneş enerji tesisi ve kendi enerjisini üreten çevreci idari bina projelerini hayata geçireceklerini anlatan Telseren,  bu projeleri Dünya Bankası’ndan Türkiye’de belirli bölge ve kurumlara sağlanan fonları kullanarak 5 milyon dolarlık yatırımla tamamlayacaklarını söyledi. Lojistik avantajlarının yanında İzmir’de yaşamak için bile Türkiye’nin farklı illerinden yatırım kararı alan sanayicilerin bulunduğuna dikkat çeken Telseren, şöyle konuştu: “Bölgemizde makine, otomotiv ve metal işleme ağırlıklı üretim yapan fabrikalar kümelenmiş durumda. Firmalar ihracat ağırlıklı çalışıyorlar. Yurtdışından gelen talep artışı ile mevcut fabrikalar da kapasite artışı yatırımı yapıyorlar. Ekonomimizde öngörülebilirlik ve güven ortamının sağlanması ile ülkemizde yatırımların daha da hızlanacağından şüphem yok.” 
 
Rakamlarla BAYOSB
Tahsisli parsel sayısı: 40
Üretimde olan firma sayısı: 27
Toplam sanayi parseli alanı:  80
Üretime hazırlanan firma sayısı: 13
Bölgenin mevcut istihdamı: 1500
Bölgeden ihracat yapılan ülke sayısı: 94
Bölgenin toplam istihdam hedefi: 5000

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"