Başkan Tosun: "Hep Birlikte Üretecek, Hep Birlikte Büyüyeceğiz"

Bin Kişilik İstihdam Projesi’nde Kula’nın İlk Tekstil Ürünleri, Avrupa’ya İthal Ediliyor

Başkan Tosun: "Hep Birlikte Üretecek, Hep Birlikte Büyüyeceğiz"
18 Ağustos 2018 - 18:15

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla Kula’ya kurulacak Tekstil Fabrikası için Kula’da açılan eğitim ve üretim üretilen ilk tekstil ürünleri Avrupa’ya gönderildi.

Kula Belediyesi,  Kula’da iş olanaklarını artırmak ve işsizlik sorununu çözmek amacıyla Akar Tekstil işbirliği ile Kula’da açılacak Tekstil Fabrikası için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İzmir Fabrika Üretim Tesisleri’nde eğitime başlayan ve eğitim sürecini tamamladıktan sonra Kula'daki fabrika açılıncaya kadar geçecek kısa süre zarfında İzmir’e geçici süreyle gidip gelen Kulalı personeller Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark katında eğitim ve üretim sahasında iş başı yaptı. Kısa zaman önce açılan eğitim ve üretim sahasını, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı İzzet Ersöz ve Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. 70 Kulalı’nın üretim yaptığı Akar Tekstil Kula eğitim ve üretim tesislerinde ilk sevkiyat Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Oda Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirdi.

Başkan Tosun; “Hep Birlikte Üretecek, Hep Birlikte Büyüyeceğiz”

Kula’nın Eski yıllarda olduğu gibi tekstilde adını duyuracağını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ Kula artık üreten bir şehir haline gelecek. Kulamızda işsizlik sorununa çözüm bulmak için Akar tekstil firması ile ortaklaşa başlattığımız fabrikamızda Oda Başkanlarımızın ve tüm Kulalıların desteklerini bekliyoruz.  Hep birlikte üretip, hep birlikte büyüyelim. Kulamızın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerine değer katarak ilçemizi el birliği ile kalkındıralım.  Bugün oda başkanlarımız ile birlikte Kulamızdaki üretim sahasında ilk sevkiyatımızı da gerçekleştirdik ve bunu 70 kişi gibi az bir sayı ile başardık. Her işin başı azim ve çalışmaktan geçer ve bizde yılmadan çabalayarak başarıyoruz. İlçemize gelen tekstil fabrikasında başta Akar Tekstil Müdürü Hayrettin Akar, Oda başkanlarımız, Akar Tekstil İşletme Müdürü Gül Yılmaz ve bu hizmette benimde payım var diyen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç başlatılacak!"
GEMİSANDER'den "uyuşturucu" iddiasına yanıt: "Hukuki süreç...
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı