Başkan Soyer öğretmenlere seslendi: "Geleceği değiştirmek sizin elinizde"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Ama emin olun ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bırakacağı en güzel iz, gelecek nesilleri yetiştiren sizlerin bıraktığı iz sayesinde olacak”

Başkan Soyer öğretmenlere seslendi: "Geleceği değiştirmek sizin elinizde"
24 Kasım 2021 - 20:27

Başkan Soyer: “Büyükşehir'in bırakacağı en güzel iz sizler sayesinde olacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Büyükşehir çatısı altında görev yapan öğretmenler ile Sosyal Yaşam Kampüsü'ndeki emekli öğretmenlerin gününü kutladı. İzmir'in yaşam kalitesini artırmak için ulaşımdan alt yapıya kadar birçok proje hayata geçirdiklerini belirten Başkan Soyer, “Ama emin olun ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bırakacağı en güzel iz, gelecek nesilleri yetiştiren sizlerin bıraktığı iz sayesinde olacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile aynı zamanda öğretmen olan eşi Neptün Soyer, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü, Büyükşehir Belediyesi çatısı altında görev yapan öğretmenler ile Sosyal Yaşam Kampüsü'nde kalan emekli öğretmenlerle kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine; Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), Masal evleri, Meslek Fabrikası, İZELMAN kreşlerinde görevli öğretmen ve eğitmenlerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özsulu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.


“Geleceği değiştirmek sizin elinizde”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sözlerine “Çok heyecan verici bir gün” diyerek başladı. Öğretmenler Günü'nün senede bir kez kutlandığını anımsatan Başkan Soyer, “Ama emin olun ki her gün sizinle birlikteyiz. Her gün sizinle iç içeyiz. Her gün sizinle ilgili güzel şeyler yapmak aklımızdan geçiyor. Daha iyisini, daha fazlasını nasıl yaparız diye sürekli düşünüyoruz. Bu gününüzü kutluyorum ve ellerinizden öpüyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak metro, yol, köprü yaptıklarını, tarımla ilgili projeler ürettiklerini, turizmin gelişmesine katkı sunduklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Ama emin olun ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bırakacağı en güzel iz, sizlerin bıraktığı iz olacak” diye konuştu.


“Gelecek nesilleri siz yetiştiriyorsunuz”

Başkan Soyer, “Bu olağanüstü güzel memlekette, hiç birimizin hak etmediği bir hayatı yaşadığını düşünüyoruz. Yaşam kalitemiz istediğimiz düzeyde değil. Geleceğimizi değiştirmek sizin elinizde. Bunu değiştirecek olan sizlersiniz. Gelecek nesilleri yetiştirecek olan, onları geleceğe hazırlayacak olan sizlerin emeği, sizlerin yüreği, sizlerin aklıdır. Tutku ile severek yaptığınız, emek vererek yaptığınız mesleğiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir'in gururudur. Her biriniz ile ayrı ayrı iftihar ediyorum. Yolunuz açık olsun. Diliyorum ki yetiştireceğiniz çocuklar bu memleketin geleceğini aydınlatsın. Bu memleketin geleceğini çok daha güzel bir yere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkeyi o muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaya katkı versin. Bütün kalbimle hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu.

Soyer çifti daha sonra öğretmenlere karanfil verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası kursiyerleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel olarak yapılan pasta da Başkan Soyer ve öğretmenler tarafından kesildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarındaki gösterimler, bugün öğretmenler için ücretsiz olacak. Öğretmenler ayrıca bugün akşam Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde ki Yeni Türkü Konseri'ni de ücretsiz izleyebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"