Başkan Soyer'den Kiraz'da yoğun mesai

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe ziyaretlerini sürdürüyor...

Başkan Soyer'den Kiraz'da yoğun mesai
23 Eylül 2020 - 16:22
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe ziyaretleri sürüyor. Yoğun programına bugün Kiraz’da başlayan Başkan Soyer, yurttaşlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi,yeni eğitim ve öğretim yılında Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yenilenen okullarda öğrencilerle sohbet etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Yeni Foça ile başlayan Urla ve Ödemiş ile devam ilçe ziyaretleri kapsamında bugün Kiraz’a geçen Başkan Soyer, üreticilerle bir araya geldi, Büyükşehir’in desteği ile yenilenen okulları gezdi ve esnafla sohbet etti. Başkan Soyer’e Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer eşlik etti.
 
Üreticilerden Başkan Soyer’e teşekkür
Tunç Soyer’in Kiraz programı Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyareti ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem çocukların süt içerek sağlıklı büyümesini sağlamak hem de üretici kooperatiflerini desteklemek amacıyla sürdürdüğü Süt Kuzusu Projesi’nde yer alan Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Soner Kılıçaslan ile görüşen Başkan Soyer, üreticinin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Soyer, “Siz ürettikçe biz Büyükşehir Belediyesi olarak daha da almaya talibiz. Hedefimiz UHT süt paketleme tesisi kurarak üreticimize daha da güç katmak” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Köy-Koop’a kooperatiflere ve üreticiye verdiği desteğe teşekkür eden Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Kılıçaslan, “150 üyemizle Süt Kuzusu Projesi’ne günde 3.5 ton süt veriyoruz. Ödemiş’ten sonra bölgemiz süt üretiminde ikinci sırada. Kiraz’da kooperatif yapısı da güçlü. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile daha da güçleniyoruz” dedi. Kiraz İğdeli Kooperatifi Başkanı Süleyman Top da Başkan Soyer’e destekleri için teşekkür ederek, “Bizim babamız sizsiniz. Annemiz de Köy-Koop. Desteğinizi kırsaldan çekmemeniz ne güzel. Kiraz’a yaptıklarınız için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Gözden uzak ama gönülden değil
Başkan Soyer’in Kiraz’daki ikinci durağı İğdeli İlkokulu oldu. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin hem gönüllü gençlerin köy hayatını tanımasını hem de köydeki çocukların eğitim ve sosyal hayatına katkı koymasını sağlamak için hayata geçirdiği Köyde-İz Projesi’nde görev alan gönüllü gençlerle birlikte yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Soyer öğrencilerle sohbet etti; yine onlarla birlikte okulun duvarına elinin izini bıraktı.  Okul Müdürü Nurettin Şimşek 2020 – 2021 öğretim yılının başlangıcında okullarına verdikleri destekten ötürü Başkan Soyer’e teşekkür ederek, “Okulumuz çiçek gibi oldu. Boyası yapıldı. Eğitime verdiğiniz önemin farkındayız.  Gözden uzak olsak bile gönülden ırak olmadığımızı gördük. Size ve ekibinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Soyer ardından Kiraz Karaburç Ortaokulu’nda yine Köyde-İz Projesi gönüllülerinin de desteği ile açılan bilgisayar sınıfını gezerek EBA üzerinden uzaktan eğitime katılan öğrencilerle konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçe merkezindeki işyeri ve pazar esnafını da ziyaret edip  sohbet etti.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"