Başkan Soyer: "Bir kentin ileriye gitmesi çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 58’inci Kütüphaneler Haftası’nda, hayırsever Suzan- Bülent Tüzel çifti tarafından Urla Atatürk İlkokulu'na kazandırılan kütüphanenin açılışına katıldı.

Başkan Soyer: "Bir kentin ileriye gitmesi çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün"
01 Nisan 2022 - 11:26
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 58’inci Kütüphaneler Haftası’nda, hayırsever Suzan- Bülent Tüzel çifti tarafından Urla Atatürk İlkokulu'na kazandırılan kütüphanenin açılışına katıldı. Başkan Soyer, “Bir kentin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok” dedi. Büyükşehir Belediyesi, kütüphaneye 600 kitap bağışının yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol topu da verdi.   

İzmir’de hayırsever Suzan - Bülent Tüzel çiftinin katkılarıyla Urla Atatürk İlkokulu'na kütüphane kazandırıldı. 80 metrekarelik “Bilgili Baykuş İnteraktif Z” Kütüphanesi, 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası’nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile eşi Gönenç Bilgen Yücel, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yarımada Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı, öğretmenler, öğrenciler ile velilerin katıldığı bir törenle açıldı. Soyer ve Yücel, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.
 
“Her Mahalleye Bir Kütüphane” müjdesi
Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 550 öğrencinin eğitim aldığı okula, böyle bir kütüphanenin kazandırılmasına katkı verenlere teşekkür ederek, “Bir kentin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok. Tarımda, turizmde, sanayide, teknolojide, hangi sektörden bahsederseniz edin sonuçta okumak, eğitimi artırmak ve kalitesini yükseltmek zorundayız. Bu kütüphane o nedenle çok değerli. Diliyorum ki sizler örnek olursunuz. Ve insanlar da bunu örnek alarak benzer çabaya girerler” dedi. Başkan Soyer, herkesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her mahalleye bir kütüphane kurmak için bugün başlattıkları “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasına da katılmaya davet etti

Başkan Soyer’e teşekkür
Urla Atatürk İlkokulu Müdürü Bilal Tok da “Dünyanın en başarılı 100 insanı araştırıldığında; bunları başarılı kılan etkinliklerden en önemli üç özelliği şu şekilde sıralanıyor: Sevgi dolu bir ailede, sevgi dolu bir ortamda yaşamış. İkinci ortak özelliği kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar bulmuşlar ve üçüncü özellikleri ise her biri okuma alışkanlığını kazanmış kişilerden oluşuyor” dedi. Bilal Tok, kütüphaneye 600 kitap bağışının yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol topu hediye eden Başkan Tunç Soyer'e de teşekkür etti.

“Uzun süredir hayata geçirmeyi istiyorduk”
Hayırsever Suzan Tüzel de uzun zamandır böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Çocuklara ve gençlere eğitimde nasıl katkı sunabiliriz diye eşimle sürekli düşünüyorduk. Ve bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bunun için de doğru adresin Urla Atatürk İlkokulu olduğunu belirledik. Projemi götürdüğüm CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile kütüphaneye kitap desteğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"