Başkan Gürbüz, İzmir Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı

BAŞKAN FATİH GÜRBÜZ, 24. İZMİR KİTAP FUARI’NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başkan Gürbüz, İzmir Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı
06 Nisan 2019 - 22:35

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 24'üncü İzmir Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Şair Hidayet Karakuş'un onur konuğu olduğu İzmir Kitap Fuarı'nın açılış törenine, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk katıldı. 

Kültürpark - Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda bu yıl 24'üncüsü düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nın açılış törenine  katılan Başkan Fatih Gürbüz, fuarı ziyaret eden vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaştı.  

Açılışın ardından kitap stantlarını gezen Başkan Gürbüz, stant görevlileri ve yazarlarla sohbet etti. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Metin Erten’in konuşmacı olarak katıldığı ‘‘Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?’’ adlı konferansı izleyen Gürbüz, program sonrasında Başkan Tunç Soyer ile bir süre sohbet etti. 

Fatih Gürbüz'ü tebrik eden ve başarı dileğinde bulunan Uluç Gürkan, Gönül Çatalcalı ve Engin Alan gibi tanınmış bir çok yazar, Başkan Fatih Gürbüz için kitaplarını imzaladı.

Yazarlarla kitap tutkunlarını buluşturan İzmir Kitap Fuarı’nın önemine değinen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, kitap fuarlarının okumayı sevmeyen insanları bile kitap okumaya teşvik ettiğini söyledi. Özellikle çocukları kitap okumaya özendirme açısından fuar organizasyonlarının önemli bir misyon üstlendiğini sözlerine ekleyen Gürbüz, 7'den 70'e herkesi İzmir Kitap Fuarı’na davet etti. 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nda bir çok yazar, şair ve bilim insanı, sevenleriyle buluşacak. 465 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapan İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 115 kültür etkinliğine  sahne olacak. Kültürpark'ta girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı 6-13 Nisan tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 14 Nisan tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Aralarında Gülten Dayıoğlu, Zeynep Oral, Füruzan, İlber Ortaylı, Güray Öz, Altan Öymen, Emre Kongar, İbrahim Kaboğlu, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, İnci Aral, Sinan Meydan, Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Ercan Kesal, Mahfi Eğilmez, Mavisel Yener, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Murat Gülsoy, Zeynep Altıok Akatlı, İlker Başbuğ, Mine Söğüt, Feyza Hepçilingirler, Onur Öymen, Saygı Öztürk, Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu, Erhan Çelik, Doğan Cüceloğlu, Canan Karatay, Aytül Akal, İlkay Marangoz, Tuna Kiremitçi, Yekta Kopan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Işık Öğütçü, Metin Hara, Nazlı Eray, Kahraman Tazeoğlu, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Selçuk Erdem, Kemal Hamamcıoğlu, Deniz Bayramoğlu, Akın Birdal, Ümit Aktaş, Nihat Sırdar, Ahmet Şimşirgil, Levent Üzümcü, Murat Menteş,Aret Vartanyan, Varol Yaşaroğlu ve Sinan Canan’ın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...