Başkan Ergün: Gediz ve Bakırçay'ı eski günlerine kavuşturmak için çalışıyoruz

Atıksu arıtma tesislerinin geleceğimize yapılan en önemli yatırım olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptıkları atıksu arıtma tesisi hamleleriyle Gediz ve Bakırçay’ı özlenen temiz günlerine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Ergün: Gediz ve Bakırçay'ı eski günlerine kavuşturmak için çalışıyoruz
13 Ekim 2020 - 16:20
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptıkları atıksu arıtma tesisi hamleleriyle Gediz ve Bakırçay’ı özlenen temiz günlerine kavuşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Geleceğimiz için, çevre için ve insan sağlığı için atıksu arıtma tesisleri en önemli yatırımdır” dedi. Başkan Ergün Manisa merkezine 80 Milyon TL yatırımla Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarını ve tesise yapılan yenilenebilir, milli ve çevreci güneş enerjisi santrali ile buradan yılda 1 milyon 500 bin TL tasarruf elde edeceklerinin altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa TV ekranlarından yayınlanan Kent ve Başkan programına konuk oldu. Atıksu arıtma tesislerinin önemine değinen ve bugüne kadar il genelinde inşa edilen, ilçe ve belde belediyelerinden devralındıktan sonra bakım onarımı yapılarak başarılı bir şekilde işletilen tesisler ile ilgili bilgi veren Başkan Ergün, Gediz ve Bakırçay’ı özlenen günlerine tekrar döndürmek için MASKİ Genel Müdürlüğünün var gücüyle çalıştığını belirtti. Başkan Ergün ayrıca, MASKİ’nin çevreci yatırımlarından olan güneş enerji santralleri ile ilgili de paylaşımda bulundu.

Tesislere 300 Milyon TL Yatırım Yapıldı
Başkan Ergün, Manisa il genelinde atıksu arıtma tesislerine bugüne kadar 300 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Sofralarımıza gelen ürünler tarlalarımızdan,  ovalarımızdan geliyor. Atıksu arıtma tesislerimiz, insan sağlığı için en önemli yatırımlardan biridir” dedi.  19 atıksu arıtma tesisi ile 200 milyon metreküp atıksuyu arıtarak sağlıklı bir şekilde Gediz ve Bakırçay’a saldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “MASKİ kurulduğunda ilk olarak, il genelinde işletilemeyen veya verimli olarak çalışmayan atıksu arıtma tesislerinin bakım onarımını yaparak işletmeye aldık. Daha sonrasında ise yeni tesisler inşa etmeye başladık.  Manisa merkeze 80 Milyon TL yatırım ile atıksu arıtma tesisini kazandırdık. Turgutlu’ya 46 Milyon TL bedelle arıtma tesisini yaptık. Soma’ya 38 Milyon TL, Gördes’e 10 milyon TL, Alaşehir Kavaklıdere Mahallemize de 4 milyon TL yatırımla atıksu arıtma tesisi kazandırdık ve bu tesislerin hepsini işletmeye başladık. Alaşehir merkeze inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisimizin de kuru kabulünü yaptık ve su alımına başladık” ifadelerini kullandı.

“Güneş enerjisi santrali ile tesisin yüzde 30 enerji ihtiyacını karşılayacağız”
Başkan Ergün, Merkez Atıksu Arıtma Tesisi için inşa ettikleri güneş enerjisi santrali ile ilgili de bilgiler vererek, “Tesisin yüzde 30’luk enerji ihtiyacını karşılayacak olan güneş enerjisi santralimizin kurulumunu tamamladık. 1 milyon 200 bin TL’si Zafer Kalkınma Ajansından hibe desteği olarak aldığımız bu çevreci yatırımımız için 5,5 Milyon TL harcadık. Tesisimiz sayesinde yılda 1 milyon 500 bin TL tasarruf elde edeceğiz” dedi.

Siyekli’ye de Güneş Enerjisi Santrali kurulacak
Yunusemre ilçesi Siyekli Mahallesi’nde de 13 dönüm arazi üzerine yaklaşık olarak 1 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali yapılması için ihale çalışmalarının başladığını da belirten Başkan Ergün, “Güneş enerjisi santrallerini il geneline yaymak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"