Başkan Çoban'dan Kurban Bayram Mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tüm İslam Alemi'nin ve Afyonkarahisar halkının Kurban Bayramı'nı kutladı.

 Başkan Çoban'dan Kurban Bayram Mesajı
18 Ağustos 2018 - 21:08

 Mesajında, bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, "Bayramlar, dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesile olduğundan dolayı önem arz etmektedir. Her türlü insani ve ahlaki değerlerin kazanılmasına önemli katkılar sağlayan bayramların özellikle paylaşma ve yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı istisnai günler olması da bu güzelliğe ayrı bir anlam kazandırmaktadır" ifadelerini kullandı.

“BAYRAMLAR ÖZEL GÜNLERDİR”

Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, milli ve dini ortak değerlerimizin canlandığı bayramlara milletçe ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “Bilindiği üzere bayramlar, her türlü insani ve ahlaki değerin yeniden yeşertildiği özel günlerdir. Öyle ki gerek dünya gerek ülkemizde yaşanan son gelişmeler huzur ve sükûnet arayan Müslümanları bayramların birleştirici sıcaklığında bir araya getirmektedir. Millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu özel günlerde; fakirliğin gururuyla kimsenin kapısını çalamayanları, yolları gözleyen yaşlı ve kimsesizleri, başının okşanmasına hasret öksüz ve yetimleri ziyaret ederek, onlara sevgimizi gösterelim ve bayram ruhuna yakışanı yaparak, onlara yardım elini uzatalım.” dedi.

“EKONOMİK SAVAŞIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Ülkemize yönelik başlatılan ekonomik saldırılara yönelik bir ve beraber olmamız gerektiğine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Millet olarak bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için nice oyunlar sergilenmektedir. Ülkemize karşı yapılan bu haksız oyunları gören milletimiz her zaman olduğu gibi bu günde kenetlenerek tüm dünyaya gereken cevabı vermiştir. Ülkemiz geçmişte nice zor günler atlatmıştır. İnşallah milletimiz devletinin yanında yer alarak bu ekonomik savaşında üstesinden gelecektir. Bu özel gün münasebetiyle ülkemizin, içerisinde bulunduğu ekonomik savaştan galip çıkması için, dayanışmanın en güzel örneğini sergileyip, bir ve beraber olarak devletimizin, hükümetimizin yanında yer almayı ihmal etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Unutmamalıyız ki sorunlarımız paylaşıldıkça azalacak ve mutluluklarımız daha da artacaktır.

“KARDEŞÇE KUCAKLAŞMALIYIZ”

Dünyanın bir ucunda yaşayan kardeşlerimize uzattığımız yardım eli ile yardımlaşmanın hazzını tüm benliğimizde hissediyoruz. Yine şefkat ve merhamet duygularının yoğun olarak yaşandığı bu günlerde millet olarak bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakmalı, sevgi atmosferini hâkim kılarak kardeşçe kucaklaşmalıyız.  Bu vesileyle eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Afyonkarahisar halkının Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum"                   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...