Bakanlıktan Manisa'nın Atıksu Arıtma Tesislerine Tam Not

MASKİ Genel Müdürlüğü, 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlüğü gibi kurumlar tarafından 18 tesiste yapılan denetimlerden tam not aldı.

Bakanlıktan Manisa'nın Atıksu Arıtma Tesislerine Tam Not
16 Ağustos 2020 - 12:48
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 18 atıksu arıtma tesisi ile Gediz ve Bakırçay Havzalarını evsel nitelikli atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden koruyor. Büyük bir başarı ile işletilen tesislere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2020 yılında da denetimler yapıldı. Atıl durumdan çalışır hale getirilen ve kurum bünyesinde inşa edilen Manisa Merkez, Turgutlu, Gördes ve Soma atıksu arıtma tesislerinde habersiz bir şekilde yapılan denetimlerden MASKİ tam not aldı. Yapılan denetimler sırasında tesislerden numune alımı gerçekleştiren yetkililer, bağımsız akredite kuruluşların yanı sıra mobil laboratuvarlar aracılığıyla da çıkış suyunun analizini gerçekleştirdi. Ayrıca, denetimler sırasında Sürekli Atıksu İzlemi Sistemi de (SAİS) kontrol ediliyor. MASKİ, bu kapsamda yapılan denetimlerin tamamından başarıyla geçti.

“Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Gediz ve Bakırçay havzalarının özlenen günlerine kavuşması için yoğun tempoda çalıştıklarını vurgulayarak, “MASKİ olarak ilk etapta ilçe ve belde belediyelerinden devraldığımız ve çoğu atıl durumda bulunan tesisleri yeniden çalışır hale getirip, işletmeye aldık. İnşa ettiğimiz Manisa Merkez, Turgutlu, Gördes ve Soma atıksu arıtma tesisleri ile birlikte şu an 18 tesisimizde bizlerden habersiz denetimler yapıldı. Kurum olarak tam not aldık. Bu da işimizi ne kadar iyi yaptığımızın bir kanıtı. Alaşehir Kavaklıdere Atıksu Arıtma Tesisini de kısa bir süre önce devreye aldık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde geleceğimizin mirası olan çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...