Aytun Çıray: Adil ve eşit olmayan bir seçim rekabeti var!

İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli siyasetçi “Fetö ile canla başla mücadele ettiğinin altını çizerken, seçime girmeyelim diye önümüze engeller çıkartıldı.” dedi.

Aytun Çıray: Adil ve eşit olmayan bir seçim rekabeti var!
28 Mayıs 2018 - 12:57

Televizyon programında canlı yayına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü, İzmir Milletvekili Adayı Aytun Çıray soruları yanıtladı. Fetö ile mücadele sorusuna “Fetö ile canla başla mücadele ettim. Hükümete kurunun yanında yaş da yanmasın dedik. Ama onlar sadece kendi içlerinde olanları ayırdı. Fetö ile mücadele komisyonun raporu halen basılmadı.  Rapor TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın masasında duruyor. Basılmamasının nedeni parti içinde olan Fetöcülerdir. Bu terör örgütüyle mücadeleyi sadece İYİ Parti yapar. Çünkü bizim partimizde Fetöcü yok.” diyerek cevap verdi.

“PROJELERİMİZİ VE FİKİRLERİMİZİ HALKA ULAŞTIRAMIYORUZ”

Televizyonlarda ve gazetelerde İYİ Partiye yer verilmediğinin altını çizen Çıray, basın özgürlüğünün yöneticiye değil millete lazım olduğunun altını çizerek “Hiç bir kanal bizi ekrana çıkarmıyor. Projelerimizi ve fikirlerimizi vatandaşımıza anlatamıyor ve paylaşamıyoruz. Adil ve eşit olmayan bir seçim rekabeti var. Millet uyandığı zaman önğnde duracak güç yoktur. Yeni bir beyaz devrim geliyor. Parti kuramaz dediler kurduk seçime giremez dediler girdik, kongre bitiremez dediler bitirdik. Önümüze seçime girmeyelim diye bir çok engel çıkarılmaya çalışıldı ama başaramadılar, başarayamacaklar” dedi.

“BİZİ KİMSE BÖLEMEZ!”

24 Haziran seçimlerinde başarılı oldukları halde din, dil, ırk ayrımı gözetmeyeceklerinin altını çizen İzmir Milletvekili Adayı Aytun Çıray “Bir ülkede bu kadar can verildiği halde iç savaş çıkmıyorsa biz et tırnak gibiyiz bizi kimse bölemez.  Kökeni ve inançlar yüzünden kimse ayrıştırılmayacak. Bizim idealimiz insanların nasıl mutlu olacağına herkesin kendisinin karar verebildiği ve her türlü fikrin söylendiği bir ülke ortamı oluşturmak istiyoruz. 21.yy siyasetinde mezhep ve ırklardan konuşulmasını istemiyoruz. Bizim aradığımız ve istediğimiz Ülkemiz insanın sabah uyandığında mutlu olduğu herkesin herkese selam verdiği ve işssizlik olmayan bir Türkiye istiyor, bunu amaçlıyoruz.” dedi.

“İLK GÜN OHAL’İ KALDIRACAĞIZ”

Parti Seçim Beyannamesinin 30 Mayıs’ta İYİ Parti Genel Başkanı Akşener tarafından açıklanacağını belirten Aytun Çıray,  “Yenilik her zaman iyidir. Genel Başkanımız Akşener ve İyi parti yeniliği temsil ediyor. Türk toplumuna yeni bir lider çıktı..”dedi. İktidara geldiklerinde bütün planlarının hazır olduğunu söyleyen Çıray “İlk yapacağımız şey OHAL’İ kaldıracağız. İkinci icraatımız Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız. Türk milletinin borçlarını biz üstleneceğiz. Gençler için çalışmalarımız var. Yüzde 20 işssiz genç var. Bunlara maaş bağlayacağız. Bu gençlerin parasız gezmesine izin vermeyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"