Aytun Çıray açıkladı: Sağlıkta İYİ'lik Reformu geliyor!..

Sağlık Bakanlığı E. Müsteşarlarından ve İYİ Parti Genel Sekreteri Dr. Aytun Çıray, İYİ Parti'nin sağlık politikalarını açıkladı...

Aytun Çıray açıkladı: Sağlıkta İYİ'lik Reformu geliyor!..
31 Mayıs 2018 - 15:48

Sağlık Bakanlığı E. Müsteşarlarından ve İYİ Parti Genel Sekreteri Dr. Aytun Çıray, İYİ Parti'nin sağlık politikalarını açıkladı. Partisi adına  emeklilere ve sağlık çalışanlarına iki büyük müjde veren Çıray, "Sağlıkta İYİ’lik Reformu geliyor" diyerek,  emeklilerden katkı payının kaldırılacağını bildirdi. 

Sağlıkta İYİ'lik Reformu’nu gerçekleştireceklerini açıklayan Dr. Aytun Çıray, sağlık yönetiminde çok başlılığı ortadan kaldıracaklarını belirterek, hedeflerinin plânlayıcı ve denetleyici bir Sağlık Bakanlığı olduğunu söyledi. 

Yaygın, ulaşılabilir ve güler yüzlü bir sağlık hizmet sistemini vatandaşla buluşturacaklarının altını çizen İYİ Parti Genel Sekreteri Dr. Aytun Çıray'ın  açıklamalarının satır başları şöyle: 

“Ömrünü emeğiyle kazanan insanlarımızın emekliliklerinde özel haklara sahip olması ve rahat etmesini sağlamak İYİ Parti’nin ilk icraatlarından olacaktır.

Biz bu işi çok iyi biliriz.

Zaten AKP’nin başlangıçta başarıyla uyguladığı sağlık politikalarını da müsteşarlığım döneminde biz hazırlamıştık.

Bu yüzden sağlıkta çok iyi başladılar nedense sonradan yanlış yollara saptılar ve sağlığı da bir rant aracı olarak gördüler.

Biz iktidarımızda sağlıkta AKP’nin doğru yaptıklarına dokunmayacağız ama yanlışlarını düzeltip daha kaliteli sağlık hizmetini vereceğiz.

Sağlık Hizmetlerinin kaliteli olması yanında bu kalitenin kontrolü, akreditasyonu, ulaşılabilir olmasını sağlayacağız.

Kalite önceliğimiz olacak. Hasta hekim ilişkilerinde sağlık personellerinin ciddiyet ve saygınlığını yeniden kazandıracak düzenlemeleri içeren toplumsal güveni tesis edeceğiz.

Bizim yönetimimizde sağlık personelimiz saldırıya uğramayacak"

Bir müjde de hekimlere veren  İYİ Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray,  “Sağlık personelinde “mecburi hizmeti” kaldırıp, özendirici sistem gereceğiz. Sağlık çalışanlarının çıplak maaşlarını emeklilikte de geçerli olacak şekilde iki misli arttıracağız.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...