Ayşegül Dinçkök'ün Fotoğraf Kitabı Deep Passion Yepyeni Bir Sergiyle Zai Bodrum'da Tanıtılıyor

AYŞEGÜL DİNÇKÖK’ÜN FOTOĞRAF KİTABI DEEP PASSION YEPYENİ BİR SERGİYLE ZAİ BODRUM’DA TANITILIYOR...

Ayşegül Dinçkök'ün Fotoğraf Kitabı Deep Passion Yepyeni Bir Sergiyle Zai Bodrum'da Tanıtılıyor
13 Haziran 2022 - 14:34

İki bölümden oluşan Deep Passion fotoğraf kitabının Misunderstood bölümünde köpek balıkları ile kadınların ortak yanları ortaya konulurken, Rebirth bölümünde ise temiz ve barış içindeki bir dünyada deniz kızlarının yeniden var olma hayali gözler önüne seriliyor

Fotoğraf sanatçıları Ayşegül Dinçkök ve Koray Erkaya’nın ortak projesi olarak hayata geçen “Deep Passion Misunderstood/Rebirth” fotoğraf kitabı 24 Haziran Cuma günü Zai Bodrum’da düzenlenecek kitap ve sergi lansmanı ile sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen’in fotoğraflarının yer aldığı kitap Misunderstood ve Rebirth olarak iki bölümden oluşuyor.

Kitap tanıtımının yapılacağı gecede piyanist İklim Tamkan ve opera sanatçısı Senem Demircioğlu eşsiz performanslarıyla sahne alırken oyuncu Dolunay Soysert de muhteşem anlatımıyla kitabı konuklara tanıtacak.

Zai Bodrum’da 25 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak kitap sergisi ücretsiz olarak gezilebilecek.  

Misunderstood Bölümünde Köpek balıkları ve Kadınların Ortak Yanları Vurgulanıyor
Ayşegül Dinçkök ve Şahika Ercümen kitabın Misunderstood bölümünde birbirlerine kayıtsız güvenen iki kadının zor koşullarda, suyun 30 metre altındaki dayanışmasına ve köpek balıkları ile uyum içinde varoluşuna dikkat çekiyor. Biri tüplü diğeri serbest şekilde dalan iki kadın aslında doğru bir şekilde yaklaşıldığında her canlının birlikte var olabileceğine ve insanları yanlış anlaşılmaların verdiği zarardan dönmeye çağırıyor.

Rebirth Bölümü İnsanları Geleceğe Sahip Çıkmaya Davet Ediyor

Kitabın Rebirth bölümünde ise şiddet, yasadışı avlanma, plastik atıklar, kirlilik, eşitsizlik gibi etkenlerin olduğu ve her geçen gün yaşanması zor dünyada tüm önlemlerin alındığı, canlıların dünya üzerinde tam bir harmoni içinde ortak yaşamlarını sürdürdüğü ve yeniden deniz kızlarının yaşamasına elverişli yaşam koşullarının oluştuğu gözler önüne seriliyor ve kitap insanları dünyamızın geleceğine sahip çıkmaya davet ediyor.

Bu Kitabı Okuduğunuz Her Bir Dakikada…

Ayrıca kitabın ortak kısmında okuyucunun kitabı incelediği her bir dakikada 19 köpek balığının öldürüldüğü, 1900 kadının şiddete maruz kaldığı, 15 ton plastik atığın denizlere atıldığı ve plastik atıklardan dolayı dakikada 2 deniz kuşunun öldüğü vurgusu yapılıyor.
 

 Çok özel isimler kitaba desteklerini sundular

168 sayfa olarak hazırlanan Deep Passion Misunderstood/Rebirth kitabında Kagider Başkanı Emine Erdem, WWF’nin geçtiğimiz dönem Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olan Uğur Bayar ve Blue Marine Foundation Projeler Başkanı Rory Moore gibi kendi dalında büyük başarılara imza atmış isimler de önsöz yazılarıyla bu eşsiz kitaba desteklerini sundular. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne Destek

Ayşegül Dinçkök her projesinde olduğu gibi Deep Passion Misunderstood/Rebirth kitabı ile de bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor ve kitabın satışından elde edilen gelirin bir kısmını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) İzmir Kız Yurdu kampanyasına bağışlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...