Atatürk Heykeli Yeni Yerine Taşındı

Narlı Mahallesi’nde, yüksek binalar arasında kalan Atatürk Heykeli’ni daha görünür hale getirmek ve daha fazla vatandaşla buluşturmak isteyen Narlıdere Belediyesi, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının talebi doğrultusunda 2. İnönü Mahallesi’nde Yaşar Kemal Kültür Vadisi’ne taşıdı. Düzenlenen Saygı Töreni ile yeni yerine konan heykel, vatandaşların da beğenisini kazandı. 

Atatürk Heykeli Yeni Yerine Taşındı
18 Şubat 2020 - 12:18

Narlı Mahallesi'nde eski belediye binası mevkiinde bulunan Atatürk heykeli, vatandaşlardan ve sivil toplum örgütlerinden gelen talepler doğrultusunda, 2. İnönü Mahallesi’ne taşındı. Yaşar Kemal Kültür Vadisi’nin alt tarafına yerleştirilen heykel, Saygı Töreni ile hizmete açıldı. Törene; Belediye Başkanı Ali Engin, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, Narlıdereliler ve öğrenciler katıldı. Törende, Hasan İçyer Okulu’nun öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Heykel, törene katılanlar tarafından, alkışlar eşliğinde hizmete sunuldu.

"HER DAİM ATATÜRK'Ü YAŞATACAĞIZ"

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Eski yerinde, binalar arasında kalan ve görünürlüğü düşen Atatürk Heykelimiz, yeni yerine çok yakıştı. Başta Atatürkçü Düşünce Derneğimiz olmak üzere, vatandaşlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda attığımız bu adım Atamıza da Narlıderemize de çok yakıştı. Her daim büyük Atatürk'ü ve  O’nun düşüncelerini yaşatacağız! Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Narlıdere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yüksel Gezen “Atatürk Heykeli herkesin görebileceği, önünden geçen herkesin Atamızı saygıyla ana bileceği bir noktaya taşındı. Eski yeri kapalı ve arkada kalmış bir yerdi. Biz de  taşınması için talepte bulunmuştuk. Değerli başkanımız talepleri değerlendirerek heykeli gerçekten en uygun ve hak ettiği yere taşıdı” dedi.

2.İnönü Mahalle Muhtarı Altan Tüfekçi “Bize her açıdan doğru yolu gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Böyle güzel bir anıtın mahallemize taşınmasında, bize kazandırılmasında emeği olan herkese ve değerli başkanımız Ali Engin’e çok teşekkür ediyorum”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"