'Askıda ekmek' eleştirilerine MHP İzmir'den sert yanıt: Gafiller!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin: “Zillet İttifakının bileşenleri elbette liderimiz Devlet Bahçeli ne yaparsa eleştireceklerdir. Zaten kendilerinden de başka bir şey beklememek gerekir. Çünkü onlar PKK destekçisi HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş’la kahvaltı hayalini kuran ve onun affını isteyen zihniyetin temsilcileridir."

'Askıda ekmek' eleştirilerine MHP İzmir'den sert yanıt: Gafiller!
22 Ekim 2020 - 21:40
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘Askıda Ekmek Kampanyası' sonrası yapılan eleştirilere yanıt veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Maalesef bazı eleştirilere gülüyor, bazılarına da üzülerek bakıyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin dayanışmacı ruhunu temsil eden bir Türk-İslam geleneğini bu kadar seviyesizce eleştirenler, milli köklerden kopuk ve milli değerlerinden yoksun insanlardır” dedi.
 
Devlet Bahçeli'nin hayata geçirdiği ‘Askıda Ekmek Kampanyası'nın toplumun her kesiminden çok ciddi destek gördüğünü belirten Başkan Veysel Şahin, şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘Askıda Ekmek Kampanyası’ bütün Türkiye’de destek görürken muhalefet partileri tarafından da eleştiriliyor. Ne üzücüdür ki ‘Askıda Ekmek’ geleneğini eleştirenler, Türkiye’de siyasi mekanizmalarda yer tutan, Türkiye’yi yönetme iddiasında olan fakat, Türk'ü, Türk Milletini, İslam’ı ve Türk İslam hayatının dayanışmacı ruhunu anlamayan gafillerdir.”
 
“Bu kampanyayı eleştirenler acaba bu toprakları vatan yapan atalarımızdan kalma bin yıllık geleneklerimizden ve haberleri var mı?” diye soran MHP’li Veysel Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Milletimizin yüzlerce yıldır yaşattığı esnaf geleneklerinden habersiz olanlar ne derse desin, biz dinimizin ve Türk töresinin çizdiği sınırlardan dışarı çıkmayacak, birbirimizle hayırda yarışacağız.  Bunu anlamadan, bilmeden eleştirenler siyasetten önce içinde yaşadıkları milleti iyi tanımalıdırlar.”
 
“Askıda Ekmek Ahi Geleneğidir”
Eleştirileri ‘Hayasızlıkla’ niteleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayasızca bu geleneği eleştirenler keşke tarihimize bakabilseler, gerçekleri okuyup öğrenebilseler. Bunun bir ahilik geleneği olduğunu keşke okumuş olsalar. Ama içlerindeki temelsiz muhalefet anlayışı yüzünden bunu anlayıp kavrayamazlar. Onlar Türk’ten de Türk’ün değerlerinden de uzaktırlar. Biz onların bu tavırları ve hadsiz eleştirileri karşısında hiç de şaşırmadık.”
 
“Bahçeli Yapacak Onlar Konuşacak”
‘Askıda Ekmek Kampanyası’nı eleştirenlere yönelik sert ifadeler kullanan Şahin, şunları söyledi: “Zillet İttifakının bileşenleri elbette liderimiz Devlet Bahçeli ne yaparsa eleştireceklerdir. Zaten kendilerinden de başka bir şey beklememek gerekir. Çünkü onlar PKK destekçisi HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş’la kahvaltı hayalini kuran ve onun affını isteyen zihniyetin temsilcileridir. Devlet Bahçeli yapacak onlar ise ancak konuşacaklardır.”
 
“Biz Askıda Milletvekillerini Unutmadık”
“Söyleyecek çok sözümüz var ama siyasi ve ahlaki sorumluluklarımız bunu sınırlıyor. Cumhur İttifakı’ iktidarına laf söyleyenler, önce birbirlerine yolladıkları “askıda milletvekilleri” ne bir baksınlar. Ondan sonra Cumhur İttifakına konuşsunlar” ifadelerini kullanan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sözlerini şöyle noktaladı:“Askıda ekmek geleneği yeni icat edilmiş bir uygulama değildir. Yüzlerce yıllık Türk İslam geleneğidir. Bizler bu geleneği yaşatmak için hayırda yarışmak ve milli dayanışmayı canlı tutmak için bu geleneği yaşatacağız. Onlar eleştirsinler, hayırdan uzak dursunlar bizi ilgilendirmiyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak, varlığı yoklukla paylaşma, insanımıza destek olmaktır. Onlar bunu anlayamazlar!”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"