Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı Fotoğrafları Gün Yüzüne Çıkıyor

Yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonuna bağlı kalarak “memlekete hizmet” ilkesiyle yürüten Doğuş Grubu’nun Ara Güler ile iş birliğinde...

Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı Fotoğrafları Gün Yüzüne Çıkıyor
15 Nisan 2022 - 14:10
Yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonuna bağlı kalarak “memlekete hizmet” ilkesiyle yürüten Doğuş Grubu’nun Ara Güler ile iş birliğinde hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi ve Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi, Ara Güler’in fotoğraflarını Türkiye’nin dört bir yanına taşımaya devam ediyor. Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri’’ kapsamında Ara Güler Müzesi ve Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin Bodrum Deniz Müzesi ile iş birliğinde düzenlenen “Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı” sergisi 16 Nisan-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında Mausolos Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor. 
 


Ara Güler’in çok yönlü sanatçı kimliğini ve ilham veren yaşamını gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Türkiye’nin uluslararası standartlara sahip ilk fotoğraf sanatçı müzesi olan Ara Güler Müzesi ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi, kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği birçok sergi ve iş birliğine bir yenisini daha ekledi. Müze ve Arşiv “Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı” sergisini 16 Nisan’da Bodrumlularla buluşturuyor.
Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğumunun 132. yılı kapsamında Ara Güler’in çektiği 20 adet özel portre serisi Bodrum’da gün yüzüne çıkarıyor. 
Ara Güler ve Halikarnas Balıkçısı’nın uzun yıllara yayılan dostluklarını yansıtan sergide, Halikarnas Balıkçısı’nın Samim Kocagöz ve Hüsamettin Bozok gibi edebiyatçılarla çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra kontakt baskılar, Halikarnas Balıkçısı’nın Ara Güler’e yazdığı mektup ve Ara Güler’e ithaf ettiği fotoğraf da görülebilir. 

‘’Balıkçı Yaşıyor’’ temasıyla Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Ara Güler Arşivinden Halikarnas Balıkçısı” sergisi, 16 Nisan-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında Mausolos Sergi Salonu’nda ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...