Applied Value Group'tan Türkiye pazarına hızlı giriş

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group büyümeyi sürdürüyor...

Applied Value Group'tan Türkiye pazarına hızlı giriş
16 Mart 2021 - 10:31
Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group’tan, Türkiye pazarına hızlı giriş. Hem kendi bünyesindeki, hem de danışmanlık verdiği holding ve şirketlere; sonuç odaklı, sermaye üretkenliğinin iyileştirilmesini sağlayan, karlılık artırımına odaklı hizmetler vermeyi sürdüren Applied Value Group bünyesinde 30’u aşkın şirket bulunuyor.

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group büyümeyi sürdürüyor. Dört kıtada birçok sosyal sorumluk projesine imza atan grubun; New York, Miami, San Francisco, Stockholm, Kopenhag, Şangay, İstanbul ve Helsinki'de ofisleri bulunuyor. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 30’u aşkın şirket bulunan grup, Türkiye’de de faaliyetlerine hızla devam ediyor. 

Türkiye’deki faaliyet alanlarını kısa sürede hızla genişlettiklerinin altını çizen Applied Value Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Grant: Hali hazırda oturmuş iş modeli olan şirketlere yatırım yapmanın yanı sıra büyük potansiyele sahip heyecan verici yeni girişimler de başlattık. Bu süreçte, İzmir’de faaliyet gösteren hastane ve yoğun bakım ünitesi yatakları üreten Kenmak'ı satın aldık. Diğer yandan da; Türkiye’nin önde gelen yazılım firmaları arasında yer alan Commencis ile Sourcing Value isimli bir hammadde tedarik platformu oluşturduk” dedi. 

Grup, 20'den fazla girişim üzerinde çalışmaya devam ediyor
Applied Value Group olarak yatırımlarına devam ettiklerini açıklayan Grant, “Bu süreçte, sağlık sektöründe faaliyet gösteren IoT (nesnelerin interneti) alanında kullanılan ürünler geliştiren Medrics'e de yatırım yaptık. Üzerinde çalıştığımız girişimlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ekibimiz; yenilenebilir enerji, su altyapısı, siber güvenlik, dikey tarım, beyaz eşya, otomotiv, lojistik, depolama, emlak, bulaşıcı hastalıklar, güvenli hasta taşıma ekipmanları, algoritmik vadeli işlemler alım/satımı ve kadın girişimcileri desteklemek için mikrofinans alanlarında 20'den fazla girişim üzerinde çalışıyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Applied Value Group, yatırımlarına devam edecek
Önümüzdeki dönemde yatırımlarına devam edeceklerini belirten Bruce Grant, “Türkiye’de birçok kurumla iletişim halindeyiz, bu kapsamda; iş hayatında önde gelen yönetim kurulu düzeyindeki yöneticilerin çoğuyla yakın ve kalıcı ilişkiler kurduk, hedeflerimiz arasında yakın gelecekte yeni yatırımlar yapmak var.  Applied Value Group Türkiye ofisinin Kurucusu ve Genel Müdürü Reyhan Baylan ile birlikte önemli projelere imza atacağımıza olan inancımız tam. Geçtiğimiz kısa sürede; kendisiyle bir çok başarılı projeyi hayata geçirerek cazip yatırımlara imza atma fırsatımız oldu” dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"