Anne ve kızın mücadelesi obeziteyi yendi

Obezite sorunu yaşayan anne-kız başarı ile geçen ameliyatlarının ardından 55 kilo vererek, sağlıklarına kavuştular.

Anne ve kızın mücadelesi obeziteyi yendi
26 Şubat 2021 - 09:56
Obezite sorunu yaşayan anne-kız başarı ile geçen ameliyatlarının ardından 55 kilo vererek, sağlıklarına kavuştular. Yıllardır hayatlarını kabusa çeviren obeziteye elveda diyen Mainur Uluser ile kızı Ece Özalan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Gürcü ile Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr Uğur Açıkalın’ın yaptığı tüp mide ameliyatı ile şifa buldular.

Anne-kız 55 kilo vererek mutluluğu yakaladılar

55 fazla kilodan kurtuldular
Yeniden sağlıklarına kavuşan anne ve kızının mutlulukları yüzlerinden okunurken, Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Barış Gürcü de, hastalarının sağlıklarına kavuşmalarının sevincini duyduğunu söyledi. Obezite tedavisine önce 38 yaşındaki Ece Özalan başladı. Fazla kilolarından kurtulmakta kararlı olan Özalan’a geçtiğimiz yıl Op. Dr. Barış Gürcü ve Op.Dr Uğur Açıkalın tarafından tüp mide ameliyatı yapıldı. Operasyondan sonra 40 kilo veren Özalan, kendisi ile aynı sorunu yaşayan annesi Mainur Uluser’i de obezite sorununu yenmesini için ikna etti. Kızının yanından hiç ayrılmadığı Mainur Uluser de 1 buçuk ay önce kızı gibi gastrektomi ameliyatı oldu ve bu süre içinde 15 kilo verdi. Anne ve kız toplamda 55 kilodan kurtulurken, artık hayatlarını daha sağlıklı ve konforlu sürdürmenin keyfini çıkarıyorlar.

 Kısa sürede konforlu ve sağlıklı yaşam
Op.Dr. Uğur Açıkalın ile birlikte operasyonu yapan Op.Dr.Barış Gürcü, gastrektomi ya da tüp mide denilen operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Obezitede beden kitle endeksi belli bir düzeyin üstüne çıkıldığında, diyet veya sporla bu kiloları vermek her zaman mümkün olmuyor. Kişinin kilodan dolayı hareket kapasitesi de sınırlanınca bir kısır döngüye giriyor ve kiloları katlanarak artıyor. Ameliyat kararını alırken hekim olarak kişiye obezitenin mi yoksa ameliyatın mı daha çok risk getireceğine bakıyoruz. Tüp mide ameliyatında beslenme için küçük bir kısım kalacak şekilde mideyi incelterek ince, uzun bir tüp şekline getiriyoruz. Mideye tüp veya herhangi bir şey takılmıyor. Yaklaşık 1 saat süren kapalı yani laparoskopik yöntemle yapıldığı için hasta hemen ayağa kalkabiliyor ve 3-4 gün içinde günlük yaşantısına devam edebiliyor. Yara izi ve enfeksiyon riski yok denecek az oluyor. Hastaların ameliyat olduktan sonra iştahı azalıyor. Diyetisyen ve cerrahi takibi ile sağlıklı kilo veriyor ve kısa sürede konforlu ve sağlıklı yaşamlarına kavuşuyorlar. Mainur ve Ece Hanım’ın da ameliyat sonrası sağlık durumları gayet iyi. Her gün yüzlerce hikayeye tanık oluyoruz. Acil vakalar, rutin takipler, kanser ameliyatları… Bir de bugünkü gibi sürpriz ziyaretler oluyor ve bu işimizin en keyifli yönü. Sağlığına kavuşan bir hastamızın teşekkür için ziyaret ettiğinde, tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...