Anıl Altan: "Bence kızlarımı kıskanacağım"

Sosyal medyanın sevilen ismi Anıl Altan, baba olduktan sonra ilk röportajı ile MAG okurlarıyla buluştu. Kızlarına duygusal mesaj ileten başarılı oyuncu baba olduktan sonra hayatında nelerin değiştiğini de özel röportajında paylaştı.

Anıl Altan: "Bence kızlarımı kıskanacağım"
04 Haziran 2019 - 18:23

Sosyal medyanın en sevilen isimlerinin başında gelen Anıl Altan, ilk kez kutlayacağı Babalar Günü heyecanını MAG Haziran sayısı için verdiği özel röportajında paylaştı. İkiz bebek sahibi olacaklarını dört ay sonra öğrendiklerini söyleyen sevilen oyuncu, “ Pelin ilk doktora gittiğimizde aslında görmüş ve o zamanki doktorumuzu uyarmıştı. Ancak doktorumuz lekedir demişti. Ben askere gidip geldikten sonra tekrar doktora gittiğimizde tekil gebelik olarak bildiğimiz hamilelik süreci ikiz bebeklerimizin olacağını öğrenmemiz ile perçinlendi” diyerek hamilelik sürecinde başlarından geçen ilginç olayı anlattı.

Sempatik tavırları ve samimi halleri ile izleyicilerinin bir kez daha gönüllerini fetheden oyuncu çiftin anne , baba olarak yaşadıkları serüveni samimi röportajında paylaşan Anıl Altan, kızlarına ilettiği duygu dolu ilk Babalar Günü mesajında şunları söyledi: “Hep doğru yolda, güçlünün değil haklının yanında yürüyorsunuzdur buna eminim. Sizleri çok seviyorum ve her zaman her durumda yanı başınızdayım. Benimle her şeyi paylaşabilirsiniz güzel kızlarım. Sizi her zaman canından çok seven babanız”

 İŞTE O RÖPORTAJ! 

Baba olduktan sonra ilk röportajınız. Neler hissediyorsumuz? Neler değişti hayatınızda?

Uyumuyorum (gülüyor). Gerçi bir ayı yeni doldurduk. Öncelikle üç-dört saatte bir besleme ve uyku döngüsü var. Ben daha çok eşime yardımcı oluyorum. Günlük ritüellerimizin ve bize sıkıcı gelen şeylerin aslında bir lüks olduğunu farkettim. Ayaklarımızı uzatarak televizyon izlemek yada evimizin önünde bir yürüyüş bile bir lüks… Sporda sıkıldığım günler oluyordu ama şimdi sporu arar oldum. Ama tabi bunlar olmasa bile baba olmak çok büyük bir keyif… Şunu gördümki koşulsuz bir fedakarlıkmış aslında… Şimdi başbaşa değil de ailecek vakit geçiriyoruz. Bu evre de çok güzel bence, sonradan bu günleri de arayacağız…

Baba olacağını öğrendiğiniz ne hissettiniz?

Ben iki kez baba oldum. Çok ilginç bir hikaye. Biz ikiz bebeklerimiz olacağını çok geç öğrendik. Üçüncü ayda normalde öğrenebiliyorsunuz. Biz dördüncü ayda öğrendik. İlk gittiğimizde tekil gebelik diye biliyorduk. O zaman tabi çok farklı bir duygu yaşadım. Üç ay sonar sonar gittiğimizde Pelin ulstrasyon ekranına baktığında görmüştü, aslında bir küçük nokta daha var demişti. Doktoroumuz da lekedir, yansımadır demişti. Sonra ben askere gittim, geri geldim. Beraber gittiğimizde hekim bir süre ekrana baktı. Biz de bir süre ekrana bakınca endişelendik. O da sanırım o sürede bir hekim olarak bunu nasıl atladığını anlatacağını planlıyordu. Artık ne olduğunu söyleyin doktor hanım diye ısrar ettiğimizde  “Sizin ikiziniz var” dedi. Ben dört ay sonar bir kere daha baba olacağımı öğrendim.  İlk duyduğumda da müthiş bir duyguydu, dört ay sonar perçinlendi heyecanımız ve mutluluğumuz.

Baba olmayı tek kelimeyle tarif etseniz?

Baba olmak eşinin hamilelik sürecinin başından itibaren annenin yanında olmak, onu yalnız bırakmamak… Sonrasında da koşulsuz içten gelen, severek yapılan bir fedakarlık.

Sizin ikiz kardeşiniz var ve şimdi de ikiz babası oldunuz. Nasıl bir his? Temposu nasıl?

Şu an anneler sağolsun çok yardımcı oluyorlar. Anne-baba olunca anlarsın derler, hakikaten şu anda baba olunca anlıyorum nasıl bir fedakarlık yapıldığını… Şu an gerçekten yoğun bir dönem var. İkiz bebekler olduğu için bunun bir matematiği de yok. En az iki-dört saatte bir uyanıyorlar, altları değişiyor, beslenmeleri var, birisiyle eşim ilgilenirken birisiyle ben yada annelerimiz ilgileniyor. Böyle bir tempo var evin içerisinde. Boşluklarda uyumaya çalışıyoruz.

Bebekler birbirlerinden etkileniyorlar mı?

Çok şükür yanyana yatmalarına ragmen biri ağladığı zaman diğeri çok oralı olmuyor. Birbirini uyandırma durumu yok şimdilik…

Genelde erkekler baba olmadan önce bu fikirden korkabiliyorlar. Sizde böyle bir çekince oldu mu?

Bende başlangıçta baba olmaktan dolayı bir korku yoktu. Çocukları gerçekten çok severim. Hatta arkadaşlarımızla birlikte tatile gittiğimizde, arkadaşlarım ilgilenmem için bana verirlerdi çocuklarını. Sadece gelişimleri, gelecekleri, eğitimleri gibi konularda yetebilecek miyim korkusu oluyor. Hayat bir anda tamamen onlar için yaşanmaya başlıyor. Onların geleceği için en iyisini yapabilme endişesi oluyor.

Babanızın size karşı davranışlarıyla, sizin çocuğunuza karşı davranışlarınızı kıyasladığınızda gördüğünüz en büyük fark nedir?

Babamla 29 sene, çocuklarımla henüz 1 ay geçirdim gerçi…(gülüyor) Babamdan gördüğüm çoğu şeyi inşallah ben de çocuklarıma yapabilirim. Çok şükür gerek annem gerek babam benimle çok vakit geçirirlerdi. Tatillere beraber gittik, parka gittik… Beni tüm sporlar yönlendiren de babamdır. Ben de çocuklarıma masallar okuyorum, onlarla sohbet ediyorum. Şimdiden çok güzel bir bağ kurduk. İlerde de babamın bana yaptığından daha fazlasını onlar için yapacağıma eminim.

Baba olmadan önceki Anıl’la şimdiki Anıl arasında nasıl bir fark var?

Öncelikle şikayet ediyor gibi oluyorum ama uykusuzluk. Bir de çevremdekiler de söylüyor “Anıl sen baba oldun olgunlaştın” diye… Herhalde insanın öncelikleri değiştiği için kafa da başka türlü çalışmaya başlıyor. Sürekli çocuk gelişimiyle ilgili yazılar okuyorum.

Henüz çok küçükler ama çocuklarınızla yapmaktan en keyif aldığınız aktiviteler nedir?

Hep birlikte alt değiştirmek, çok seviyoruz.(gülüyor) Doğa Alin ve Duru Lina ile her aşaması keyifli ama henüz uyanık oldukları zamanlar çok kısıtlı… Lina daha uzun sure uyanık kalıyor. Pelin’le beraber onlarla konuşuyoruz, geleceklerinden bahsediyoruz. Çok güzel tepkiler veriyorlar, şaşkın şaşkın bakıyorlar, gülümsüyorlar. En keyifli zamanlar şu an onlar.

Sosyal medyada çok takip ediliyorsunuz. İlerde anne-baba çocukla alakalı projelerde de yer almayı düşünüyor musunuz?

Kendi yaşadığım süreci, insanlara yol gösterecek ve onlara yardımcı olacak şeyleri kendi sosyal medya hesaplarımda paylaşmak isterim.

Çocuğunuzla arkadaş gibi bir ilişki kurmayı mı yoksa daha çok baba – çocuk çizgisinin keskin olduğu bir iletişimi mi tercih ediyorsunuz? İlişkinizi nasıl tanımlarsınız?

Hep şöyle düşündüm bize bir tane daha yol arkadaşı geliyor. Beraber büyüyeceğiz, beraber öğreneceğiz… Kalbimden geçen arkadaş olarak büyümeleri ki büyük ihtimalle de öyle olur zaten.

İlk Babalar Günü’nü kutlayacaksınız, neler hissediyorsunuz?

Hala tam idrak edemediğim bir durum aslında baba olmak ama çok da güzel bir duygu… İleryen zamanlarda gelip sana çiçek vereceği, baba diyeceği, koşup saralacağı anları düşününce insan duygusallaşıyor.

Çocuklarınızı kariyer tercihlerinde nasıl yönlendireceksiniz? Sizinle aynı mesleği seçmelerini ister misiniz?

Seviyorsa seçsin tabiki. Bizim dönemimizde sayısal okuyan sanki daha akıllı yada daha başarılı olacakmış gibi lanse edilirdi. Mühendislik çok revaçtaydı. Ailem beni en iyi şekilde büyüttü ve hiçbirşeyi esirgemediler. Ama o anlamda belki ailem gibi olmam diyorum. Ben jeofizik mühendisliği bitirdim ama tekrar okusam mühendislik seçmezdim. Sonradan kendi yolumu bulmaya çalıştım. Çocuklarımın neye yönelimleri, varsa neyi seviyorlarsa onu yapmalarını isyerim. Kariyer planlarında yardımcı olurum ama illa şunu olman lazım gibi bir baskı yapmam. Kendi yollarını kendileri çizsinler isterim.

Çocuklarınız bu röportajı yıllar sonra okuduklarında onlara nasıl bir mesaj iletmek istersiniz?

Umarım hepimizin sağlığı ve mutluluğu yerindedir. Kendi mutlu oldukları işleri yapıyorlardır. Hayat onları güzel insanlarla karşılaştırsın diyoruz ama bu herzaman mümkün değil. Kötü şeylerle de karşılaşacak, onlarla öğrenecek, onlarla tecrübe kazanacaklar. Kimseyi üzmesinler. Mutlu olsunlar. Sevdikleri bir hayat inşa etsinler. Vicdanları ve sevgileri ön planda olsun. Hep doğru yolda, güçlünün değil haklının yanında yürüyorsunuzdur buna eminim. Sizleri çok seviyorum ve her zaman her durumda yanı başınızdayım. Benimle her şeyi paylaşabilirsiniz güzel kızlarım. Sizi her zaman canından çok seven babanız.

Kız babası olarak kıskançlık olacak mı ilerleyen zamalarda?

Şu an bile insan kucağına alırken kendinden sakınıyor. Anneme bile öyle tutma şöyle tut diyorum. İlerleyen dönemde hiç tanımadığın insanlar hayatına girecek… Bence kıskanırım. Hayatındaki herkesi tanımak ve bilmek isterim.

Yasak Elma dizisinde canlandırdığı Yıldız karakteri ile başarılı bir sezon geçiren güzel oyuncu Eda Ece’nin kapak yıldızı olduğu MAG Haziran sayısı “Babalar Günü” özel röportajları, samimiyeti ve enerjisi ile gönülleri fetheden İtalyan Şef Danilo Zanna sayfaları, Yeni Gelin dizisi ile yıldızı parlayan güzel oyuncu Jessica May röportajı,dopdolu içeriği ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"