'Anadolu'nun Kadınları'ndan İzmir Ezgileri konseri

İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği, İzmir’in çok kültürlü yapısını yansıttığı İzmir’in Ezgileri konseri ile büyüledi.

'Anadolu'nun Kadınları'ndan İzmir Ezgileri konseri
29 Eylül 2022 - 13:11

İzmir’in Ezgileri konseri büyüledi

İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği, İzmir’in çok kültürlü yapısını  yansıttığı İzmir’in Ezgileri konseri ile büyüledi. Ahmed Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan konserin şefliğini Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat yaptı. Ege İş Kadınları Derneği’nin de destek verdiği konserde koronun seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türküler, dinleyicilerden bol bol alkış aldı.
 

Hoşgörü ve dayanışma

İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Karataş, yüzyıllardır farklı etnik din ve mezhebi bir arada yaşatan, kültürel zenginliği eşsiz İzmir’in müzik zenginliği ile toplumsal bütünlüğüne vurgu yapmak ve sosyal yapıyı güçlendirmek adına seslerini ve gönüllerini bu konser ile birleştirdiklerini söyledi. Karataş, İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği olarak sanat aracılığı ile hoşgörü, dayanışma, yardımlaşma ve her şeye rağmen yaşamı kutsayarak, her tür sanatsal etkinlik ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.  
 

Anadolu kültürüne sahip çıkıyorlar

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çınar Aybar ise öğretmen adaylarına burs verdiklerini dile getirerek, gençlerin sosyal hayatta da yer alması için destek olduklarını kaydetti. İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği’nin halk oyunları aracılığıyla Anadolu’nu kadim kültürüne sahip çıktığını belirten Aybar, “Bugün de Yılmaz Özfırat yönetimindeki 50 kişilik koro Vakfımız yararına İzmir’in çok çeşitliliğini ortaya koyan türkü ve şarkıları seslendirdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

EGİKAD destek verdi

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç ise İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Karataş’ın aynı zamanda EGİKAD üyesi olduğunu hatırlatarak, “Bu konsere EGİKAD olarak destek verdik. İzmir’in muhteşem ezgilerine EGİKAD üyeleri olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyduk” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...