Alinur Aktaş: Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür

Alinur Aktaş: Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür
15 Temmuz 2020 - 23:16

BURSA – 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde Bursalılar yine meydanları doldurdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün ortaya çıkan bir gerçek var ki; Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz güvence altındadır” dedi.

15 Temmuz 2016’da devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı yapılan hain FETÖ darbe girişimini unutturmamak için ihanetin 4’üncü yıldönümünde gün boyu devam eden etkinlikler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki törenle sona erdi. Bursalılar ellerindeki Türk Bayrakları ile meydanı adeta gelincik tarlasına çevirirken, program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının da dev ekranlardan izlendiği törende Mehter Takımı marşlarla vatandaşları coştururken, Şehir Tiyatrosu’nun oratoryosu ise ilgiyle izlendi.

İstiklalimiz güvence altında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada birlik ruhunun önemine vurgu yaptı. 15 Temmuz gecesi adeta bir destan yazıldığını ifade eden Başkan Aktaş, “O gece; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ mensubu hainler,  milletin silahını millete doğrultmuş, ancak aziz milletimizin cesareti ve dirayetine yenik düşmüştür. O gece ülkemizin her yanında vatandaşlarımız, canları pahasına sokakları ve meydanları doldurmuş, vatanımızın geleceğine sahip çıkmıştır. Milletimiz, Çanakkale’de, Dumlupınar’da bizi bölmek isteyenlere ne cevap verdiyse 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi kararlı ve dik duruşları ile bir destan yazmışlardır. Şehitlerimiz, gönlümüzdeki yerlerini daima muhafaza edecekler. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifa dileklerimizi yineliyoruz. Onlara ilelebet minnettar olacağız. Bugün ortaya çıkan bir gerçek var ki; Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz güvence altındadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi devletimiz, millet ile el ele vererek kanser hücresi gibi yayılan bu hainleri temizlemiştir. Artık bizim tek bir hedefimiz var: Bizden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh ve daha huzurlu bir Türkiye bırakmak. Bir kez daha, rahmet olsun o gece ve sonrasında hayatını feda edenlere. Selam olsun 15 Temmuz’un tüm kahramanlarına” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, "Türkiye'yi 15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulunan o vatan hainlerinin iplerini yurt dışında ellerinde bulunduranlar, Türkiye'yi Suriye'ye, Irak'a çevirmeye çalıştılar. Sizler bu ülkenin asıl sahibi olarak, üzerini düşeni yaptınız. Sizlere minnet borçluyuz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise asker görünümlü hainlerin milletin vergileri ile alınan tankları, uçakları, silahları halkına çevirdiğini hatırlattı. Ülkenin asıl sahibi olan vatandaşların hainlere gereken dersi verdiğini diye getiren Canbolat, “Düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva görmüşlerdir. Bende bu vesile ile buraya toplanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şehitlerimizi minnetle anıyorum" dedi.
Bursa Haberleri 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...