Aliağa, Türk ve Azerbaycan bayrakları ile donatıldı

ALİAĞA'DAN AZERBAYCAN'A BAYRAKLI DESTEK

Aliağa, Türk ve Azerbaycan bayrakları ile donatıldı
28 Ekim 2020 - 14:36
İzmir’in Aliağa ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı öncesi cadde, sokaklar ve kamu binaları bayraklarla donatıldı. Aliağa Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 97’ncı yıl dönümü dolayısıyla Aliağa’nın yaya ve taşıt trafiğinin en yoğun olduğu caddeleri Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve Azerbaycan Bayraklarıyla donattı.

Cumhuriyetin 97’inci yıldönümü münasebetiyle bağımsızlık coşkusunu kardeş ülke Azerbaycan ile de paylaşan Aliağa Belediyesi, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ da işgal altındaki topraklarını kurtarmak ve Ermenistan’ın saldırıları karşısındaki mücadelesine destek olmak amacıyla kentin cadde ve sokaklarıyla kamu binalarında Türk Bayrağı, Atatürk posterinin yanı sıra Azerbaycan Bayrağı da dalgalandırdı. Böylelikle Aliağa Belediyesi Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet bir millet olduğunu  göstererek, kardeşlik duygularını tüm Dünyaya gösterdi.

Kentin muhtelif cadde ve sokaklarını görsel anlamda Cumhuriyetin 97. Yıl coşkusuna hazırlayan Aliağa Belediyesi Ekipleri; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi başta olmak üzere Aliağa’da cadde ve sokaklardaki direkleri, Türk Bayrağı ve Azerbaycan Bayrağıyla süsleyerek kentteki kamu binalarına da çeşitli ebatlarda bayrak asma çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında Aliağa Belediyesi Ana Binası ve Ek Hizmet Binasının yanı sıra Aliağa Gençlik Merkezi Binasına büyük Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve Azerbaycan Bayrağı asıldı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 97' inci yıldönümü kutlamalarında kentin cadde ve sokakları ile kamu binalarında Türk ve Azerbaycan bayraklarının yan yana dalgalanması, Aliağa da yaşayan vatandaşlar tarafından da coşku ile karşılandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"