Aliağa MYO'dan "Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı" konferansı

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda, “Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı” konulu online konferans gerçekleştirildi.

Aliağa MYO'dan "Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı" konferansı
17 Mart 2021 - 10:32

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda, “Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı ve İstiklal Marşı” konulu online konferans gerçekleştirildi. Konferansa Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hayati Türkmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Online olarak gerçekleştirilen konferansı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Ali Durmuş verdi.

Öğr. Gör. Mehmet Ali Durmuş sunumunda Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ve İstiklal Marşı’nın önemine değinerek Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliği ve eserleri hakkında bilgiler verdi. Öğr. Gör. Durmuş, “Mehmet Akif 1911’de tamamı yedi kitaptan oluşacak olan ‘Safahat’ın ilk kitabını yayınlamıştır. Akif, düşünce birikimini, topluma dair gözlemlerini ve bütünüyle hayat felsefesini, hayata bakışını kitaplarında anlatmaktadır” dedi.

Sunumunda İstiklal Marşı’nın yazıldığı döneme de değinen Öğr. Gör. Durmuş, “Hakimiyet-i Milliye Gazetesinde 7 Kasım 1920’de Milli Marş yarışması ilan edilmiş ve çalışmalar Mart 1921’e kadar devam etmiştir. 724 şiir katıldı ancak katılanlar arasında Meclis’in onayını alan olmadı Maarif Vekili olan Hamdullah Suphi de dahil olmak üzere birçok kişi Mehmet Akif’in yarışmaya katılması için ikna ettiler. Daha sonra Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımız o dönemdeki kurtuluş mücadelesinin ruhunu çoşkulu, heyecanlı  şekilde derinliği ile şehitlik vatan anlayışı ile beraber  çok yönlü bir biçimde ele almıştır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...