Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlaması

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’, yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da kutlandı.

Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlaması
24 Kasım 2020 - 15:17

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’, yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar, çelenk töreninin ardından Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’ndeki programla devam etti. Programda görevine yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mevlüd Öztürk yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Öğretmenliğin dünyanın en değerli ve kutsal mesleklerinden olduğunu belirten Akyüz, “Başöğretmenimiz Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bütün ulusların, milletlerin içerisindeki en cefakar, en muhterem, en fedakar insanlardır öğretmenler.’ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. İlk olarak yapacağımız şeyin bilmek, okumak ve öğretmek olduğunu bizlere hatırlatan yüce bir dine sahibiz. Bizleri hayata hazırlayan, sözünün arkasında durabilen, söylediği sözü bir davranış modeli olarak ortaya koymasını bilen, etrafına ışık saçan, yeri geldiğinde bizlere hem anne hem de baba olabilen öğretmenlerimiz bizler için vazgeçilmezdir” dedi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenler günü mesajı okundu. Program, göreve yeni başlayan öğretmenler Mevlüd Öztürk, Şerife Demirer ve Serhat Dursun’un yaptığı meslek yemini ile son buldu.

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlama programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sosyal Medya Hesaplarından yaptığı paylaşımda Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Acar şu ifadeleri kullandı; “Bilginin kutlu ışığında hayatımızı aydınlatan tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla yâd ediyor, eğitim uğruna hayatlarını feda eden şehit Öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"