Aliağa'da 2020 Yılında 743 Konut Üretildi

İzmir’in Aliağa ilçesinde 2020’de 743 konuta iskân izni verilirken 235 inşaatın da imalatına başlandı.

Aliağa'da 2020 Yılında 743 Konut Üretildi
11 Ocak 2021 - 13:09
İzmir’in Aliağa ilçesinde 2020’de 743 konuta iskân izni verilirken 235 inşaatın da imalatına başlandı. Türkiye'nin sanayi kenti olarak bilinen İzmir’in Aliağa ilçesi, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile özellikle son yıllarda ilgi görüyor.

Aliağa’nın sanayi potansiyelleri ve istihdam gücünün yanında doğal ve tarihi güzellikleri ile de ön plana çıkması kentin nüfusunda da önemli bir artışı beraberinde getiriyor. Nüfus artışına paralel olarak Aliağa’nın tercih edilmesinde özellikle Aliağa Belediyesi’nin kentin büyüme potansiyeline uygun gerçekleştirdiği projelendirme ve uygulama çalışmaları, kentin ulaşım akslarında yapılan düzenlemeler, yeni ulaşım yolları ve cadde düzenlemeleri, kentin ulaşım alt yapısında projelendirilen ve hayata geçirilen bisiklet yolları ile birlikte çağdaş formlarda düzenlenen ve artırılan otopark alanları, ortak kullanım alanlarında yapılan düzenleme ve yenilikler, yeşil alanlarda sağlanan artış ve eğitim ile sağlık alanında sürdürülen yatırımlar göze çarpıyor.

Bunun ile birlikte dayanıklı konut stoku, imar planlarına uygun alanların oluşturulması, denetim mekanizmalarının işlevselliği, sosyal hayatta yaşanan canlılık, çevre ve insan faktörünün yaşam alanlarında uyumlu birlikteliğinin sağlanması, kent içerisinde gerçekleştirilen sosyal ve kültürel projeler gibi faktörlerin olumlu yansımaları da Aliağa’yı cazip kılan faktörler arasında dile getiriliyor.

Kentteki İnşaatlar Durmadı
Aliağa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü verilerine göre 12 aylık dönemde 743 konut, 33 iş yeri ve 6 sanayi tesisine iskân izni verilirken 235 inşaatın da imalatına başlandı. Aynı dönemde 348 imar durum belgesi, 306 imar hattı kod krokisi, 168 su basmanı vizesi düzenlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"