Aliağa Belediyesinden "Helvacı tarihinde sen de yerini al" çağrısı

İzmir-Aliağa (28.01.2021) - Aliağa Belediyesi Kent Arşivi Projesi kapsamında Helvacı Tarih ve Kültür Araştırması başladı.

Aliağa Belediyesinden "Helvacı tarihinde sen de yerini al" çağrısı
28 Ocak 2021 - 17:15

İzmir-Aliağa (28.01.2021) - Aliağa Belediyesi Kent Arşivi Projesi kapsamında Helvacı Tarih ve Kültür Araştırması başladı. Aliağa Belediyesi tarafından başlatılan Helvacı Tarih ve Kültürünün araştırılması çalışmaları kendisi de Helvacılı olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halkbilimci Dilek İşler ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Antropolog Dr. Onur Hayırlı tarafından sürdürülüyor.

Helvacı Tarih ve Kültürü çalışmalarını yürüten akademik heyet ve Aliağa Belediyesi Kent Arşivi personeli sahadaki çalışmalarına da başladı. Araştırmalar sonunda Helvacı’nın sözlü kültür mirası, giyim, kuşam ve barınma kültürü, ritüeller ve kutlamalar ile mutfak kültürü gün yüzüne çıkartılacak. Aliağa Kent Kitaplığı serisine bugüne kadar birbirinden değerli 14 kitap kazandıran Aliağa Belediyesi, Helvacı Tarih ve Kültür çalışmalarını da kitaplaştırarak okurlara armağan edecek.

Aliağa Belediyesi, proje kapsamında aile yadigarı anılarla dolu, Helvacı’nın tarihine ışık tutan eski fotoğrafları Kent Arşivi’nde topluyor. Projeye katkı sunmak isteyen vatandaşlar, ellerindeki Helvacı ile ilgili eski fotoğrafları, arşiv niteliğindeki belgeleri, eski eşyaları Aliağa Belediyesi Helvacı Hizmet Birimine ya da merkez hizmet binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne elden teslim edebilecekleri gibi [email protected] adresine de e-posta ile gönderebilirler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?