Aliağa Belediyesi zeytin fidanı dağıtımına başladı

Aliağa Belediyesi tarafından kırsaldaki üreticinin desteklenmesi, yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projede, fidan destekleri kapsamında zeytin fidanı dağıtımlarına Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinden başlandı.

Aliağa Belediyesi zeytin fidanı dağıtımına başladı
21 Şubat 2021 - 14:39
Doğal ve yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasının yanı sıra tarım, turizm ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla kırsal mahallelerde zeytin fidanı dağıtımına başladı.
 


Aliağa Belediyesi
tarafından kırsaldaki üreticinin desteklenmesi, yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projede, fidan destekleri kapsamında zeytin fidanı dağıtımlarına Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinden başlandı. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği dağıtımlarda 25’er adet fidan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı olan üreticilere teslim edildi. Dağıtılan fidanların 5 bin adeti geçmesi beklenirken ilk dağıtımların ardından ÇKS dışında olup da zeytin üreticiliği yapmak isteyen köylerdeki tüm vatandaşlar projeye dâhil edilecek. Dağıtımlar hafta boyunca tüm kırsal mahallelerde sürecek. “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla başlatılan “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi”, zeytin fidanlarının dağıtımının ardından tarım ve hayvancılık kapsamında çeşitli alanlarda devam ettirilecek.
 
Zeytin dağıtımı programına yoğun ilgi gösteren üreticiler verilen destekten ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Üreticiye verilen desteğin çok değerli olduğunu ifade eden üreticiler, desteklerinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ettiler.  
 
Yapılan desteklemelerin hem köy ekonomisini hem de köylünün refahını olumlu etkileyeceğini belirten Çıtak Muhtarı Üstün Güleç: “Yöremizde üretim yapmak için arazimiz de suyumuz da var. Dağıtımların devamını bekliyoruz. Tarımsal kalkınma kapsamında üreticiye verdiği destekten dolayı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çiftçinin geçim kaynağının tarım olduğunu ifade eden Çaltılıdere Muhtarı Şenol Yoldaş, “Çiftçilerimize yapılan zeytin fidanı desteğinden çok memnunuz. Tarım çiftçi için en önemli geçim kaynağı. Bu nedenle desteklemelerin devam edeceğini umuyoruz. Çiftçimizi destekleyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Aliağa’nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğu bilgisini veren Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar ise şunları söyledi: “Aliağa 110 bin dekarın üzerinde tarım ve 50 bin dönümün üzerinde mera alanı ile önemli bir tarımsal potansiyel taşıyor. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Aliağa Belediyesi olarak tarımsal üretimin desteklenmesi konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamda kırsal mahallelerimizde zeytin fidanı dağıtarak üreticilerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz. Dağıtımlara Çıtak ve Çaltılıdere Mahalleleri ile başladık. Hafta içinde diğer kırsal mahallelerimizde de dağıtımlara devam edeceğiz. Tarımsal projelerimizde bize destek veren ve yanımızda olan Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Aliağa Ziraat Odasına teşekkür ediyoruz”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"