Aliağa Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor

Aliağa Belediyesi mahallelerde tematik ağaç, meyve ve bitkilendirme çalışmalarına 2021’de de hızla devam ediyor...

Aliağa Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor
15 Şubat 2021 - 19:07

2020 yılında tarımsal kalkınma, doğal ve yöresel ürünlerin geliştirilmesi gibi tarım, turizm ve hayvancılığa yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, Aliağa’yı tüm mahalleleriyle birlikte yemyeşil bir kente dönüştürmek için ağaçlandırma ve bitkilendirme projelerini sürdürüyor. 

Aliağa Belediyesi’nden Bozköy’e 75 Adet Süs Armudu



Aliağa Belediyesi
mahallelerde tematik ağaç, meyve ve bitkilendirme çalışmalarına 2021’de de hızla devam ediyor. Belediye Ekipleri son olarak Bozköy Mahallesi’nde 75 adet Süs Armudunu toprakla buluşturdu.

2020 yılı içerisinde yaklaşık 5 bin adedi çeşitli ağaç türleri olmak üzere; cadde, sokak, park ve yeşil alanlara çiçek ve çalı gruplarından oluşan toplam 1 milyon 250 bin adet bitki diken Aliağa Belediyesi, 2021 yılına da hızlı başladı. 2021’de Güzelhisar Caddesine Çınar, Süs Elması, Süs Armudu ve dut türlerinden oluşan 400 ağaç diken Aliağa Belediyesi ekipleri, Çıtak Mahallesi ve çevresine, nar popülasyonunu arttırmak ve geliştirmek amacıyla ilk etapta 600, Samurlu Mahallesi yoluna ise 150 adet Nar Ağacı dikti. Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda Ekipler, Yeni Kalabak yoluna da çeşitli türlerden oluşan ağaç dikim çalışmalarına başladı.

Aliağa Belediyesi ağaçlandırma projesine Bozköy Mahallesi’ne 75 adet Süs Armudunu toprakla buluşturarak devam etti. Kent merkezinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına çevre mahallelerde de devam ettiklerini belirten Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran, “Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Bozköy Mahallesi’nin girişinde yol kenarına 75 adet süs armudu dikiyoruz. Süs Armudu, geniş yapraklı, ilkbaharda beyaz, sonbahar da ise kırmızı çiçekleriyle dikkat çeken bir ağaç türüdür. Bu ağaç, geniş yaprakları sayesinde ciddi derecede karbon emilimi sağladığı gibi oksijen üretiminde de önemli bir bitkidir. Bozköy Mahallemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi’nin mahalle genelinde yapmış olduğu çalışmalardan ötürü memnuniyetini ifade eden Bozköy Mahalle Muhtarı Mehmet Öz, “Aliağa Belediyesi mahallemiz girişine ağaçlandırma yaparak 75 adet süs armudunun dikimini yaptı. Bize düşen görev de bu ağaçları koruyup kollayarak gelecek nesillere ulaştırmak. Belediyenin tüm birimleriyle koordineli çalışıyoruz. Yapılacak ve yapılması gereken çalışmaları sürekli olarak görüşüyoruz. Mahallemize yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Aliağa Belediye Başkanımıza mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"