Aktif kârlılıkta 2020 lideri Anadolubank

Butik bankacılık anlayışı müşterilerinin vazgeçilmez finans ortağı olma hedefiyle çalışan Anadolubank, 2020 yıl sonu bilgiolarına göre kârlılığı en yüksek banka oldu.

Aktif kârlılıkta 2020 lideri Anadolubank
29 Mart 2021 - 12:15
Butik bankacılık anlayışı müşterilerinin vazgeçilmez finans ortağı olma hedefiyle çalışan Anadolubank, 2020 yıl sonu bilgiolarına göre kârlılığı en yüksek banka oldu.
 
Yüzde 100 yerli sermayeli bir banka olarak 23 yıldır Türk ekonomisine katkıda bulunan Anadolubank, büyüme grafiğini devam ettiriyor. Pandeminin gölgesinde geçen 2020'de yayın kanalı hızla cevaplayarak ürün ve hizmetlerini geliştiren bankanın proaktif program, yıl sonu bilgiolarına da yansıdı. 
 
2020 yıl sonu bilançolarına göre, aktif kârlılıkta yükselişe geçen ve ilk sırayı alan Anadolubank, 31 Aralık 2020 itibariyle 415 milyon TL kâr elde etti. Bankanın aktif büyüklüğü 25 milyar TL olurken, aktif kârlılığı da yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.
 
Hayata gözden geçirilen yeni ürün ve uygulama verimliliği artırdı
Yıl sonu banka sonuosuna faul finansal sonuçları değerlendiren Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, konuyla ilgili ilgili dedi: “2020 yılını birçok alana yatırım yapmak ve iç organizasyonumuzu güçlendirerek geçirdik. Bunun sonucu olarak da başarılı bir geride bıraktık. " 
 
Yıl sonu finansal sonuçlarından memnun olan ifade eden Namık Ülke, “Anadolubank olarak Kurumsal / Ticari Bankacılık ve KOBİ işkollarını ayırarak segment odaklanma sağladık. Özel Bankacılık ve Altın Bankacılığı Bölümlerimizi hayata geçirmemizin yanı sıra çok önem verdiğimiz Dijital Bankacılık Yatırımlarımızın da sonuçlarını alıyoruz. Mobil uyumlu internet şubemizi kullanıcı dostu bir yapıya geçirirken web sitemizi güncelleyerek dijital kanalımız müşteri kazanımı başlattık. Şubelerimiz bizim hala en önemli müşteri temas noktamız. 2020'de Diyarbakır, Turgutreis, Yalıkavak ve Kuruçeşme şubelerimizi faaliyete geçirerek daha fazla müşterimize ulaştık. 2021 yılında kredilerde büyüme stratejimiz devam edecek. Bu doğrultuda pek çok yeni sürüm ve alt yapı geliştirmesini devreye aldık. Uzman kadromuzla hazine ürünleri,
 
Bu yılın ilk aylarında Nakit Yönetimi kapsamında Tedarikçi Finansmanı ürününü müşterilerine sunduklarını ve dış ticaret payında artış kaydettiklerini belirten Namık Ülke, “Tedarikçi Finansmanı ürünümüzle hem alıcı hem satıcı tarafında kredilendirme imkânı ile tek alt yapıda seçenekli iş modelleri sunuyoruz. Dış ticaret firmalarının her zaman yanında olmak adına, geniş ürün yelpazemiz ve uzman kadromuzla ihracatçıların da vazgeçilmez iş ortağıyız. Anadolubank olarak, dış ticaret payımızı bir önceki yıla göre iki katına çıkarmayı başardık” açıklamasında bulundu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"