AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'in 'Demokrasi bazılarına bol geliyor' sözüne sert tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Biden'lı gönderme: "...ABD Başkan adayı Joe Biden’e güveniyor olmalı..."

AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'in 'Demokrasi bazılarına bol geliyor' sözüne sert tepki!
19 Ağustos 2020 - 08:34
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in meclis toplantısında AK Parti Grubuna yönelik sözlerini sert bir dille eleştirdi. Kırkpınar, açıklamasında ulaşım ve su ücretlerine yapılan zamların da İzmirlilerde hayal karıklığına neden olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Büyükşehir Meclis toplantısında AK Parti Gurubuna yönelik “Sizi dışarı çıkartırım, gurubu da çıkartırım. Demokrasi bazılarına bol geliyor” sözlerine bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında partimizin gurup başkan vekili ve meclis üyelerine yönelik ‘Şimdi çıkartırım, sizi de çıkartırım grubu da çıkartırım. Bazılarına demokrasi bol geliyor.' Sözlerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı bu sözleri söylerken ABD Başkan adayı Joe Biden’e güveniyor olmalı ki böyle bir konuşma yapıyor. Sayın Soyer’in batı ve terör örgütleri ile iş tutanlara olan hayranlığını biliyorduk ancak ABD’ye de bu kadar güvendiğini de öğrenmiş olduk. Yerel siyasette batı ağzı ile konuşup eleştiriye bile tahammül edemeyen bir belediye başkanı kendi başkanı olduğu mecliste despot bir tavır içerisinde demokrasiden bahsetmesi de çok ilginçtir.”

“KİMSE AK PARTİYE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ”
Demokrasi tarihini yazanların, AK Parti'nin, demokrasiyi muhafaza etmek ve yüceltmek noktasında verdiği kararlı mücadeleyi, altını kalın çizgilerle çizerek tespit edeceklerini belirten Kırkpınar, “Soyer’in kurulduğu günden beri demokrasi mücadelesi vermiş olan AK Parti’nin büyükşehir meclisinde bulunan temsilcilerine demokrasi dersi vermesi beyhudedir. Biz parti olarak kurulduğumuz günden buyana demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi konularda Türkiye’yi çok farklı bir noktaya getirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı meclis toplantısında konuşmadan ve gurubumuza yönelik ifadeler kullanmadan önce partimizin Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini öğrenmelidir. Yoksa kendisi 'Demokrasi bazılarına bol geliyor' derken 27 Mayıs hatırlatması mı? yapmaktadır. Bu aziz millet bu tür zihniyetlere gerekli cevabı 15 Temmuzda çok açık ve net bir şekilde vermiştir. Kimse AK Partiye ve AK Partililere Demokrasi dersi verme hayali kurmasın” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan su ve ulaşım zamlarını da eleştiren Milletvekili Kırkpınar, “Göreve geldiği günden bu yana yapılan zam miktarına bakıldığında özellikle 60 yaş ve öğretmenlere karşı yapılan yüzde 60’a varan bir zam yapıldığı görülmektedir. Yine yapılan son zamlarla birlikte ve 2019 Kasım ayında yapılan zam ile 1. aktarmada yüzde 40, 2. aktarmada yüzde 49 zam oranı söz konusudur. Bu zamlar Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin tüm itiraz ve ret oylarına rağmen yapılmıştır. İzmirli hemşerilerimizi inşallah CHP ve CHP zihniyetine gereken cevabı verecektir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...