AK Partili Kaya: "İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 senedir bir planı yapamadı!"

Bucalı vatandaşların EVKA-1 Bölgesi'ndeki plan sorunundan mağdur olduklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bölgede 25 senedir çözülmeyen bir sorun olduğunu söyledi.

AK Partili Kaya: "İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 senedir bir planı yapamadı!"
15 Eylül 2021 - 21:41

"CHP varsa plansızlık var"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği programlarda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. İzmir'in her köşesinde CHP'li belediyeler tarafından mağdur edilmiş vatandaşlar gördüklerini belirten Kaya, EVKA-1 Bölgesi'nde 25 senedir yapılamayan planlamanın, bölgenin daha düzenli ve konforlu bir yerleşim alanı haline gelmesinin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi. 

BUCA'YA KAMU YATIRIMI YAĞMURU 

Buca programı çerçevesinde ilk olarak EVKA-1 Bölgesi'nde bulunan muhtarlarla buluşan Kaya, muhtarların sorunlarını dinledi, istek ve taleplerini aldı. Buca'daki kamu yatırımlarından söz eden Kaya, ilçeye Hükümet Konağı, 304 yataklı Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, 70 ünitelik Diş Hastanesi ve içinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan Sağlık Kampüsü kazandırdıklarını belirtti. 

4 YENİ OKUL OCAK'TA HİZMETE HAZIR 

Buca'daki okul inşaatlarının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Kaya, 4 okulun eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirileceğini açıkladı. Kozağaç Ortaokulu, Akşemsettin Ortaokulu, Ötüken Ortaokulu ve İsmet Yorgancılar Ortaokulu'nun Ocak ayında açılacağını söyleyen Kaya, "4 okulun yanında bir de özel eğitim okulu var. 120 öğrenci kapasiteli, 8 atölyeli bir özel eğitim okulu. Toplamda 5 okul Buca'mıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 25 SENEDİR BİR PLANI YAPAMADI! "

Gerçekleştirdiği program çerçevesinde EVKA-1 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne de uğrayan Kaya, bölge sakinleriyle bir araya geldi. Kaya, EVKA-1 Bölgesi'nde bulunan İŞKA İş Merkezi'nde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşların EVKA-1 Bölgesi'ndeki plan sorunundan mağdur olduklarını belirten Kaya, bölgede 25 senedir çözülmeyen bir sorun olduğunu söyledi. CHP'li Soyer yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nin sorunların çözümü yönünde hiçbir adım atmadığını üzülerek gördüklerini belirten Kaya, "CHP varsa plansızlık var. İzmir'in göbeğinde 25 senedir çözülmeyen bir sorun var. Kamu terkleri yapılmamış, yeşil alanlar, spor ve sosyal tesis yerleri belirlenmemiş, bölgede yaşayan vatandaşlarımız haklı olarak isyan ediyor. Hemşehrilerimizin, her türlü sosyal yaşam imkanı bulunan mahallelerde yaşama hayali var. Bu bölgeye modern bir şehir görünümünü ve konforlu şehir yaşamını getirecek olan planlamaların yapılması gerekiyor. Vatandaşa eziyet çektirmeyi bırakın. Bu bölgedeki planlamayı bir an önce gerçekleştirin" şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"