AK Partili Kaya'dan Tunç Soyer'e: "Konu HDP olunca soluğu koşa koşa yanlarında alıyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ilçe ziyaretlerine Torbalı, Balçova ve Karabağlar’da devam etti. Kaya ilçelerde vatandaşlarla sohbet etti, esnafla buluştu, düğün ve taziyelere katıldı.

AK Partili Kaya'dan Tunç Soyer'e: "Konu HDP olunca soluğu koşa koşa yanlarında alıyor"
11 Temmuz 2021 - 19:40

Trafiğin sebebi eziyete dönüşen CHP Belediyeciliği

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ilçe ziyaretlerine Torbalı, Balçova ve Karabağlar’da devam etti. Kaya ilçelerde vatandaşlarla sohbet etti, esnafla buluştu, düğün ve taziyelere katıldı.

Soyer kendini kentin gündemine adapte etmiyor

Balçova’da özellikle vatandaşların trafiğin artık çekilmez bir çile haline geldiğini söylemesi üzerine konuşan Kaya, “Trafik günden güne içinden çıkılamaz bir hale geliyor. Bu konuda hala trafiği rahatlatacak kısa vadeli çözümler CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilmiyor. Sayın Soyer, İzmirlilerin aklıyla alay eder gibi trafiği araç sayısına bağlıyor ve çözüm olarak kontak kapatmayı öneriyor. Ancak resmi rakamlar Soyer’i yalanlıyor. Mesele araç sayısının artması değil. Trafikte alternatif yol ve çözümlerin CHP’li Soyer tarafından üretilmemesi. Soyer, bir türlü kendini İzmirlinin ve kentin gündemine adapte etmiyor. İzmirlinin yaşamını çile haline getiren trafik ve alt yapı sorunlarına el atmıyor. Sorunun çözümü ve yolları belli.” dedi.

Trafiğin sebebi alternatif üretmeyip, eziyete dönüşen CHP Belediyeciliği

Soyer’in belediye başkanlığı dışında her işi yaptığına dikkat çeken Kaya, “Belediyecilik dışında her konuda yorum ve çalışma yapıyor. Ama asıl işi olan belediye başkanlığı ve kente ilişkin konularda sorunun çözümü için bırakın bir şeyler yapmayı, ciddi, somut, ayakları yere basan bir plan dahi ortaya koymuyor. İzmir’deki trafik sorununun sebebi 20 yıldır bu konuda hiçbir çalışma yapmayan, alternatif yol ve çözümler üretmeyen CHP belediyecilik eziyetidir” diye konuştu.

İstedi, verdik iki yıldır çivi çakmadı

Konak Tüneli ve çevre yolunu yaparak bir nebze ulaşımı rahatlattıklarını ancak bu projelerin de CHP’li İSTEMEZÜKÇÜ anlayışıyla mücadele ederek yapıldığını bunu da tüm İzmirlilerin hatırladığını söyleyen Kaya, “Kendileri yapmıyor, bize de yaptırmamak için her şeyi yapıyorlar. 2019 yılında belediye başkanı olduğunda CHP’li Soyer Karabağlar Yeşillik Caddesi’nin karayolları ulaşım alanından çıkartılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağına sokulmasını istedi. Buraya yapacakları battı çıktılarla o bölgedeki trafiği rahatlatacağını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da bu talebi uygun görerek bu yolu karayolu ağından çıkartıp İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Bunun üzerinden tam 2 yıl geçti. Bırakın çivi çakmayı daha ortada proje bile yok.” ifadelerini kullandı.

 Dostlarına İzmirlinin sırtından bedel ödemeyi bırak
Tunç Soyer’in CHP ve İyi Parti’nin değil HDP’nin teklifi üzerine aday olarak gösterildiğini iddia eden Kaya şöyle konuştu, “HDP’ye olan borcu bir türlü bitmiyor. Pek çok belediye yönetim ve şirket kadrosunu HDP Genel Merkezi tarafından gönderilen isimlerle dolduran Soyer, HDP’nin ne zaman başı sıkışsa, HDP ne zaman kendini çağırsa soluğu koşa koşa yanlarında alıyor. Sevdası bitmedi gitti. Katıldığı mitingde çıkıp ‘Sonuna kadar beraberiz’ diyor. Kiminle berabersin? Sayın Soyer’in önceliği ve görevi İzmirli hemşehrilerimizin kentte yaşadığı problemlere çözüm bulmak. Ancak kendisi bu görevini yapmıyor. Kentin sorunlarına çözüm üretmiyor. İzmirlinin çektiği trafik ve altyapı sorunları karşısında kılını kıpırdatmıyor. Konu HDP olunca soluğu koşa koşa yanlarında alıyor. Bitmedi gitti İzmirlinin sırtından dostlarınıza ödediğiniz bedel...”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"