Ahmet Atalay: "Yeni projem, Türkiye'de henüz görülmemiş bir aksiyon filmi"

Amerika’daki başarılarıyla film sektöründe kendinden sıkça söz ettiren ve birçok önemli ödülün sahibi olan Ahmet Atalay, yeni projesini MAG’a anlattı.

Ahmet Atalay: "Yeni projem, Türkiye'de henüz görülmemiş bir aksiyon filmi"
18 Temmuz 2018 - 11:39

Amerika’da başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Ahmet Atalay, çocukluğundan itibaren sinema hayalinin olduğunu söyledi. Atalay, “Bağımsız olarak Hollywood’da çekmeye devam ettiğim 30 dakikalık filmimin prodüksiyonu sonlara yaklaşmış durumda. 110 günlük bir çekim aşamasından sonra artık son rötuşlarını attığımız film birkaç ay içinde tamamlanmış olacak.Türkiye’de henüz görülmemiş bir aksiyon filmini başardığımızı tahmin ediyorum. Filmin dünya çaında bir teması olacak; Türk veya Amerikan filmi olarak kendini dar kalıba oturtan bir film olmayacak. Ön gösterimleri, içinde bulunduğum sinema endüstrisinin önde gelen şahısları içinde ses getirmeye başladığından Türkiye’de de beğeni kazanacağını tahmin ediyorum. Ama tabii ki bunun son kararını izleyicinin beğenisi belirleyecek” sözleriyle yeni film projesini anlattı.

Başarı Yolcuğunun Fragmanı

Amerika’daki başarılarıyla film sektöründe kendinden övgülerle söz ettiren ve önemli birçok ödülün sahibi olan Ahmet Atalay, ülkemizde başlayıp başarılarla devam ederek yurt dışına uzanan kendi hayatının filmini bizlere anlatıyor

Seni tanıyabilir miyiz?

1979 Bursa doğumluyum, 2001 İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema - Televizyon Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2004 yılında New York Teknoloji Enstitüsü’nde Grafik Tasarım bölümünde okudum. 2005’ten beri Antfarm isimli Hollywood’un en önde gelen sinema tanıtım şirketleri içinde sayılan Antfarm’da Kıdemli Editör statüsünde çalışmalarıma devam etmekteyim.

Nereden çıktı bu sinema hayali?

Sinema hayalinin nereden çıktığını ben de bazen kendime soruyorum. Kendimi bildim bileli filmlere çok büyük bir ilgim olduğu kesin, 8 - 9 yaşlarımdan itibaren yazlık sinemada 80’lerin aksiyon ve korku filmlerini hiç kaçırmazdım ve izlediğim filmlerden adeta büyülenmiş gibi inanılmaz bir keyif alırdım. Büyük ihtimalle bu ilgimin sebebi çok küçük yaşlardan itibaren filmler ile iç içe olmam olabilir. Fakat benimle beraber büyüyen birçok arkadaşın bu sevdaya benim gibi kapılmadığını görecek olursak, bu tutkunun insanın doğasında olan bir şey olduğunu düşünebiliriz. Eğer sinemacı olmasaydım şu anda büyük ihtimalle resim, tiyatro veya benzeri konulara yönelmiş olurdum diye düşünüyorum.

Los Angeles'a gidip başarıyı nasıl yakaladın?

Üniversite yıllarında sinemaya olan tutkum sebebiyle sürekli yaratıcılığımı kullanabileceğim alanlar ve yollar arayışındaydım. O sıralarda bilgisayarda film montajlamak şimdiki kadar kolay ve ucuz değildi. Şu anda iphone da dahi yapılabilen video düzeltmeleri için o yıllarda binlerce dolarlık ve çok zor bulunabilen, halktan insanların kolay kolay elinde bulunduramadığı ve sadece büyük şirketlerin sahip olduğu ekipmanlar gerekiyordu, fakat ben kendi imkanlarımla montaj için hiçbir şekilde uygun olmayan VHS kaset kaydedicilerini birbirine bağlayarak bir şekilde çalışabileceğim bir ortam hazırlamayı başarmıştım. Üniversitenin ilk yıllarından sonuna kadar yaptığım çalışmalar sonunda öğretmenlerimin ve sınıf arkadaşlarımın ilgisini çekince üniversitenin son senesinde okulun elinde bulunan ekipmanları öğrenme ve becerimi geliştirme fırsatı buldum ve bir şekilde yaptığım işler New York’un o zamanların en önemli stüdyosu Miramax Films’e ulaştırıldı. Oradan hiç beklemediğim bir şekilde staj teklifi geldikten sonra apar topar New York’a taşınmam ve 2 sene staj, Master sonrası 2005 yılında Los Angeles’ta şu anda hala çalışmakta olduğum Antfarm adlı şirketten iş teklifi almam ile bu macera bu günlere geldi.

Ödüllerinden bahseder misin?

Film ve oyun fragmanları üzerinde çalışmaya başladığımdan beri Clio Awards, Telly, GMA ve Golden Tralier Awards’dan 30’dan fazla ödüle birçok dalda layık görüldüm. En son bu sene Mission Impossible: Fallout için Clio Awards’in “En iyi Blockbuster Fragmanı” dalında ve geçtiğimiz yıl 13 Hours filmi için “En İyi TV Reklamı” dallarında aday gösterildim. Geçtiğimiz yıllarda Far Cry, Call of Duty, Assassins Creed, Destiny ve daha birçok oyunları için en iyi montaj, ses dizaynı, yaratıcı içerik gibi dallar üzerinde ödüller kazanmış olmanın sevincini yaşadım.

Ayrıca “Turk Of America” dergisi tarafından 2017 yılınd “40 under 40” listesine dahil edildim; bu liste teknolojiden finans dünyasına, spordan sanata, film endüstrisinden mühendisliğe kadar Amerika çapında kendi alanlarında en başarılı 40 yaş altı en etkin 40 Türk gencinin sıralandığı bir liste olma özelliği taşıyor.

Son olarak Görevimiz Tehlike'nin fragmanını yaptın…

Sinema izleyicisinin özellikle son yıllarda hem sinemada hem de Netflix, HBO, TV kanalları gibi ortamlarda önünde birçok film ve dizi seçeneği olmasına rağmen sinemada zamanını ve parasını ayırarak izleyeceği bir filme karar vermesindeki en önemli etkenlerin, bazı izleyiciler için filmin yıldızı ve büyük çoğunluk için  filmin posteri ve fragmanı olduğu gibi bir gerçek var. Bu gerceği göz önünde bulundurursak benim dışımda “Mission Impossible” fragmanı üzerinde çalışmış ve ciddi bir rekabet halinde olduğum en az 10 veya daha fazla editör olması, bu rekabetten galip çıkabilmiş ve fragmanımı stüdyoya ve Tom Cruise’a kabul ettirmiş olmam, çalışmamın sonuç olarak tüm dünya sinemalarında milyonlarca kişiye ulaşmış olması tabii ki çok keyifli ve tatmin edici bir duygu…

Yaza bir film projen var. Onu dinleyebilir miyiz?

Bağımsız olarak Hollywood’da çekmeye devam ettiğim 30 dakikalık filmimin prodüksiyonu sonlara yaklaşmış durumda. 110 günlük bir çekim aşamasından sonra artık son rötuşlarını attığımız film birkaç ay içinde tamamlanmış olacak.  Türkiye’de henüz görülmemiş bir aksiyon filmini başardığımızı tahmin ediyorum. Filmin dünya çaında bir teması olacak; Türk veya Amerikan filmi olarak kendini dar kalıba oturtan bir film olmayacak. Ön gösterimleri, içinde bulunduğum sinema endüstrisinin önde gelen şahısları için de ses getirmeye başladığından Türkiye’de de beğeni kazanacağını tahmin ediyorum. Ama tabii ki bunun son kararını izleyicinin beğenisi belirleyecek.

Ünlü oyuncu Müge Boz’un kapak yıldızı olduğu MAG Temmuz-Ağustos sayısı, birbirinden başarılı ismi konuk ettiği sayfaları ve dopdolu içeriği ile www magdergi com tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...