Agroexpo, Ziyaretçi Sayısı ile Rekor Kırdı

Organizasyonunu Orion Fuarcılık A.Ş.’nin üstlendiği, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk dört büyük tarım fuarından biri olan 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 6 - 9 Şubat tarihleri arasında 73 ülkeden 948 firma katılımı ile 358.711 ziyaretçiyi ağırladı.

Agroexpo, Ziyaretçi Sayısı ile Rekor Kırdı
11 Şubat 2020 - 17:03

Açılışı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Yaptı

Agroexpo resmi açılış töreninin açılış konuşmalarını Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir PAKDEMİRLİ, İzmir Valisi Sn. Erol AYYILDIZ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Sn. Tunç SOYER yaptı. Açılış töreni; Özbekistan Tarım Bakan yardımcısı, Sırbistan Tarım Bakan yardımcısı ve Bakanlık Üst Düzey Yetkililerinin teşrifleri ile onurlandırıldı.

İkili Görüşmeler ile 728 Milyon Dolar

Fuarda en çok ilgi gören diğer bir organizasyon ise ikili iş görüşmeleri oldu. Orion Fuarcılık A.Ş. tarafından 2.000’den fazla yerli ve yabancı iş insanı arasında yapılan ikili görüşmeler kapsamında 728 milyon dolarlık bir iş hacmi gerçekleşti.  

Etkinlikler Göz Doldurdu

Dört gün boyunca etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği fuarda, 2020 Model Traktör Lansmanı, İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından en ağır boğanın seçildiği Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması, Çitçi Tv tarafından hazırlanan Tarımda Yenilikçi Makineler Sunumu, Traktör penaltı yarışması,  Tire Süt Kooperatifi sponsorluğunda Yoğurt Yeme Yarışmaları gerçekleşti ve dört gün boyunca çok keyifli anlar yaşandı. Ayrıca tarım ve hayvancılık sektörüne yenilikler getirecek ve tarımsal üretimin katma değer kazanmasına fayda sağlayacak çalışmalar, modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için düzenlenen eğitici panel ve seminer programları da, Agroexpo süresince katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından tam not aldı.  

Yöresel Lezzetler Ve Gıda Teknolojileri Bu Yıl Agroexpo’daydı

Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarını bir araya getiren Agroexpo, farklı sektörlerden birçok firmanın stantlarının yer aldığı fuarın D holünde, bu yıl yöresel lezzetlerin tanıtılması için dev bir platform oluşturuldu. Gıda ve içecek ürünleri, yöresel ürünler, sertifikalı organik ürünler, doğal ürünler başta olmak üzere, pek çok ürün ile geniş bir katılımcı kitlesini ağırlayarak sektör firmalarının da buluşma noktası oldu.

Ziyaretçi Rekoru Kırıldı

Orion Fuarcılık ev sahipliğinde, Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar alanında düzenlenen,  3 holde; tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, fide - fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık, hayvancılık ekipmanları, süt ve et ürünleri, traktör,  veterinerlik hizmetleri ile dünya devi kuruluşların yer aldığı 15. Agroexpo, 358.711 ziyaretçiyi ağırlayarak bir rekora daha imza attı ve 728 milyonluk iş hacmi yaratarak Türkiye’nin en büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.  

Kornalarla Fuar Kapanışı

Fuarın son günü 9 Şubat saat 17:00’de traktör firmaları organize olarak fuara teşekkür etmek üzere, traktör kornalarını aynı anda bir dakika boyunca çalarak fuarın kapanışını gerçekleştirdiler. Kornalara diğer katılımcı ve ziyaretçiler alkışlarıyla eşlik ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...