ADB Vale ile havaalanında kapı önü hizmet

İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda otopark ve bekleme hizmeti veren ADB Vale Otopark Genel Müdürü Süleyman Kaya, 5 yılda geldikleri noktayı anlattı...

ADB Vale ile havaalanında kapı önü hizmet
09 Ağustos 2021 - 10:46
İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda otopark ve bekleme hizmeti veren ADB Vale Otopark Genel Müdürü Süleyman Kaya, 5 yılda geldikleri noktayı anlattı. Hizmetlerini çeşitlendirdiklerini belirten Kaya, “Vatandaşa fiyat avantajı sağlamaya çabalıyoruz. Bu kapsamda sadakat programı uyguladık” dedi. Özellikle kurumsal firmalara yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kaya şunları söyledi:
 
“Firmaların, havaalanında misafirlerini karşılaması büyük maliyet. Giriş kapıları önünde bekleme yapılmadığı için araçlarını otoparka bırakmaları gerekiyor. Oradan da yürümeleri. Bizde ise araç kapı önünde duruyor. Sadakat programı başlatıp firmalara kolaylık sağladık ve şöyle dedik: Bizim sistemimizi kullanarbanız kapı önü hizmet veriyoruz. Normalde havalimanında bi sistem var firmalara. Kapı önünde çok yoğunluk olmasın diye otoparkın içinde bir yer tavsiye ettiler oraya yönlendiriyorlar. Dolayısıyla gelen kim olursa olsun, ünlü bir sanatçı dahi olsa uzun bir mesafeyi yürümek, pandemi şartlarını da göz önüne aldığınızda insanların içinden geçmek zorunda kalıyor. Biz şöyle bir düzen sağladık. Kapı önündeki hizmet noktalarımızdan sizin misafirlerinize müşterilerinize hizmet verebiliriz. Yıllık anlaşma yapıyoruz, yıl boyunca sınırsız sayıda hizmet noktamızı kullanabilirsiniz” dedi.
 
Güvenli ve Sigortalı
 Aracı olan vatandaşların ADB Vale noktalarına gelmeden kendilerini arayabileceklerini belirten Kaya,  “Anında işlemini yapıp aracını otoparka biz alıyoruz. Dönüşte de aracı kapı önünde oluyor. Yada firma araçları misafirlerini karşılamak için bizim noktamızda ya da otoparkımızda bekleyebiliyor. Misafiri gelince hizmet noktamızdan alıp gidiyor. Bizim otoparklarımız yüzde yüz güvenli, sigortalı. Biz güzel bir yer belirledik. Rahat rahat durabilecekleri, trafiğe karışmayacakları bir alan orada bekletiyoruz. Müşteri ya da misafirleri geldiği anda telefon ediyoruz, misafiriniz hazır diye. Gelen kişi de hiç beklemeden kapının önünden aracına biniyor. Bu artı bir hizmet artı bir özellik. Bundan yöneticilerimizde çok memnunlar. Özellikle büyük firma yöneticilerimiz tercih etmeye başladılar” diye konuştu.
 
Vatandaşlar Memnun
 Tabi vatandaşa da hizmetlerimiz devam ediyor. Kullananlar çok memnun. Artı bir şeyi farkettik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Almanya, Belçika gibi genelde Türkler’in yoğun olduğu yerler. Bunlar pandemi döneminde gidip uzun süre oralarda konaklamak zorunda kaldılar. Araçlarını güvenli bir yere bırakmak istediler. Bizi tercih edenler yanılmadılar. O memnuniyeti yaşadılar. Sebebi de şu, aracını ben aldım otoparka parkettim. Biliyorsunuz uzun süre olunca aracın elektronik kısımlarında sıkıntı oluyor. Ben ne yapıyorum, bakımı gelen aracı bakımını yaptırıyorum, gerekiyorsa yağını suyunu değiştiriyorum, lastiği inmişse gereğini yapıyorum. Bunlar bizim görünmeyen hizmetlerimiz. Aracı bana söylediği periyotlarda çalıştırıyoruz. Şimdi son model araçlarda hidrolik sistemleri aşağıya doğru iniyor, lastiğe basınç yapıyor. Hangi periyotta dediyse 15 gün diyorsa not alıyoruz, sistem uyarı veriyor. Gidip beş on dakika motoru çalıştırıyoruz.”


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor