ABD Başkanı Trump: Dünyanın Polisi Değiliz

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Ordu Akademisi mezunlarının West Point, New York'taki göreve başlama töreninde konuştu: "Dünyanın Polisi Değiliz"

ABD Başkanı Trump: Dünyanın Polisi Değiliz
14 Haziran 2020 - 14:53

Ordunun yeni mensuplarının kabul töreninde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, askerlere “uzak topraklarda, sonu gelmez savaşlarda” savaşmak zorunda kalmayacaklarını söyledi. Trump konuşmasında, son dönemde ordunun üst düzey yetkilileriyle yaşadığı uzlaşmazlığa değinmedi. 

Corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen, yeni askerlerin göreve başlama töreni Cumartesi günü, West Point’teki Askeri Akademisi’nde düzenlendi. Törendeki konuşmasında Trump, “Sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz. Bunun yerine artık, net ve yenilenmiş bir biçimde, Amerika’nın elzem çıkarlarını korumaya odaklanacağız. Uzak topraklarda, birçok insanın ismini bile duymadığı yerlerdeki, antik çağdan kalma uzlaşmazlıkları çözme görevi ABD askerilerine ait değildir. Dünyanın polisi değiliz ancak düşmanlarımız şunu da bilmeli: Eğer halkımız tehdit edilirse, eyleme geçmek için asla tereddüt etmeyeceğiz. Ve bundan sonra savaşırken sadece kazanmak için savaşacağız” şeklinde konuştu.

Törendeki 1100'ün üzerinde kişiye seslenen Trump, West Point Askeri Akademisi 2020 yılı mezunlarına ''birlik'' mesajı verdi. Başkan Trump, “Çiftliklerden ve kentlerden, büyüklü küçüklü farklı eyaletlerden, her ırk, din, renkten geliyorsunuz. Ancak buraya girdiğinizde, Amerikan ulusuna onurla hizmet eden tek bir ekibin, bir ailenin parçası oluyorsunuz” dedi.

Trump, askeri akademi mezunlarına, Amerikan tarihinde kendilerinden önce ''köleliğin şerrini yok etmek'' için kanlı bir savaş veren aynı akademiden askerlerin bıraktığı mirası ''asla unutmamaları'' çağrısında bulundu.

Başkan Trump konuşmasında, ülke genelinde George Floyd protestolarını bastırmak için asker gönderme planı konusunda Pentagon'la yaşadığı anlaşmazlığa ise değinmedi.

Amerikan'nın Sesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor