47. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak

İhracatçılar gözünü dünyanın dört yanından alıcıların geleceği Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na çevirdi. 47. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak...

47. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak
30 Ağustos 2021 - 13:19

İhracatta Shoexpo dopingi



Ege Bölgesi, deri mamulleri ihracatında pandemiye meydan okudu.  Yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 20 artışla 90.5 milyon dolarlık ihracata imza attı. İhracatçı bu kez gözünü, dünyanın dört yanından alıcıların geleceği Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na çevirdi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı (EDMİB)Erkan Zandar "Shoexpo Fuarı bölgemiz için büyük bir fırsat yaratacak" dedi.

47. kez merhaba diyecek

Nobel Expo tarafından 8-11 Eylül tarihleri arasında Fuar İzmir'de düzenlenecek 47. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Uluslararası satın almacıların katılımıyla ikili iş birlikleri için kaçırılmaz fırsatlar sunacak.
 
EDMİB Başkanı Erkan Zandar, Türkiye genelinde yılın ilk yedi ayında 983.3 milyon dolar ihracatın gerçekleştiğini belirterek "Bunun yüzde 10'u bölgemizden gerçekleşti" dedi. Ocak-Temmuz 2021 döneminde Ege'den gerçekleşen ihracat 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artış gösterdiğini ifade eden Zandar "Tüm ürün gruplarında 2019 yılı seviyesi yakalanmış olup Türkiye genelinde de pandeminin etkilerinin minimize edildi" dedi.

 Shoexpo büyük bir fırsat

Bu pozitif ivmeyi Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın hızlandıracağını ifade eden Zandar şöyle devam etti: "Shoexpo Fuarı’nın bölgemiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Sektörümüzün en büyük eksiği kapasitemizi etkili tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile desteklemek. Shoexpo Fuarı’nın da bölgemizin güçlü üretim ve ihracat potansiyelini tüm dünyaya duyurmada önemli bir mihenk taşı olduğu kanısındayız. Shoexpo sektörümüz için bir değer olarak; yerelde ve globalde sektörümüzün iş ağlarını genişletecek, nitelikli ziyaretçilerle ihracat pazarlarımızı çeşitlendirecek ve inanıyoruz ki bundan sonraki süreçte de katılımcıların güncel trendleri yakalamasında etkin bir iş ekosistemi yaratacaktır"

Fuarın sahibi sektörün kendisidir

Nobel Expo Kurucu Ortağı Erhan Çelik ise İzmir'in Shoexpo için tam bir güç birliği yaptığını söyledi. EDMİB ve çatı kuruluşu Ege İhracatçı Birlikleri ile İzmir Ticaret Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği, İzmir Ayakkabıcılar Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin el ele verdiğini belirten Çelik "Fuarımızın gerçek sahipleri onlardır. Bu fuar, eşinden çocuklarından fedakarlık edip, gece gündüz ayakkabı ve çantayı üretenlerindir. Bu fuar, ürünleri katma değerli hale getirip ihraç edenindir. Biz sadece sektörün hedeflediği 300 milyon çift ayakkabı ihracatı için onlara yeni pazarlar sunuyoruz. Bu güç birliğiyle İzmir, ayakkabı ve çantada dünyada altın yılını yaşayacak" dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"