35 metrekareden çıkan İzmirli marka: Barçın Spor

35 metrekareden çıkan İzmirli marka; Barçın Spor, 2018’de de büyümeye devam edecek...

35 metrekareden çıkan İzmirli marka: Barçın Spor
21 Mayıs 2018 - 11:01

Türkiye’ye sporu sevdiren Barçın Spor, toplam 42 mağazasıyla spor malzemeleri sektörünün lideri olmayı başardı. Barçın Spor Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Barçın 2018 yılında da büyümeye devam edeceklerini yıl sonuna kadar İstanbul ve Bursa’da iki yeni mağaza daha açacaklarını söyledi.

Ömrünü spora adamış, 14 dalda profesyonel hakemlik yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi olan Ali Barçın tarafından 1956 yılında Gazi Bulvarı’nda küçük bir dükkanda temelleri atılan Barçın Spor, aradan geçen 61 yılda dev bir zincire dönüştü. Barçın Spor, 6’ısı franchising olmak üzere 42 mağazası, oldukça yüksek bir ciroya sahip e-ticaret sitesi ve 600’ün üzerinde çalışanıyla spor malzemeleri sektörüne yön veriyor. 2018 yılı sonuna kadar yeni açılacak 2 nokta ile sektörde adından söz ettirmeye devam edecek.

2 yeni mağaza

2000’li yıllardan sonra İstanbul’da şubeleşmeye başladıklarını ifade eden Barçın şu bilgileri verdi: “Önce İstinyepark’ta daha sonra İstanbul’un çeşitli AVM’lerinde ve Marmara Bölgesi’ndeki diğer kentlerde şubeler açtık. En son Ocak ayı sonunda İstanbul’da bulunan 10 Nike mağazasını Barçın Spor bünyesine kattık. Şu an pek yatırım yapılacak bir dönem değil ama her krizden bir fırsat çıkabiliyor. Bu satın almalarla 42 mağazaya ulaştık. Bundan sonra yıl sonuna kadar Bursa’da ve İstanbul’da yeni yapılan bir AVM’de yer alacağız.İstanbul’da İstinye Park’da 10.yılımıza giriyoruz. İstinye Park Türkiye’nin bir çok alanda en iyi AVM si olma özelliğini halen taşıyor. Yıllık ziyaretçi sayısı 20 milyona yaklaşıyor. Bu trafik artışı bizim mağazamızda ki rakamlarımıza olumlu yansımaya devam ediyor. Akmerkez, Akasya, Vadi İstanbul, Capacity, Optimum, Özdilek, Marmara Forum Nike mağazalarımızda da Barçın marka farkını ortaya koymaya devam ediyoruz. İstanbul projelerini de yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Nüfus ve potansiyel arasındaki denge İstanbul mağaza satışlarımızda bizleri oldukça memnun ediyor. Bunların dışında Çanakkale, Adapazarı, Kocaeli, Bandırma, Aydın, Bodrum, Edremit gibi merkezlerde de spor giyim severleri teknolojinin en son ürünleriyle buluşturmayı sürdürüyoruz.”

E-ticaret büyümeye devam ediyor

Şu anda Türkiye’deki en büyük spor sitesi olduklarını belirten Barçın, “Toplam ciromuzun yüzde 20’sini internetten yapıyoruz. Ben şahsen bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmiyordum. Ama son zamanlarda outlet kanalındaki mağazaları kapattık. Sebebi de internetten ürünlerin çok hızlı satılıyor olması. Baktık outletlere ihtiyaç yok. Bir bir kapatıp oralardaki ürünleri internet mağazamıza aktardık” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"