30 yıl sonra 'Eğlen Güzelim' şarkısının hikayesini açıkladı

Metin Özülkü, yaklaşık 30 yıl önce yazdığı ve Ajda Pekkan’ın seslendirdiği ‘’Eğlen Güzelim’’ şarkısının hikayesini de anlattı...

30 yıl sonra 'Eğlen Güzelim' şarkısının hikayesini açıkladı
16 Eylül 2019 - 01:03

700 besteyle Türk pop müziğine ismini altın harflerle yazdıran Metin Özülkü ve Eda Özülkü çifti, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen
‘Nevmekan’da Akustik Muhabbet’e katıldı. Boğaz’ın en güzel adreslerinden Nevmekan Sahil’de gerçekleştirilen etkinlikte sevilen şarkılarını seslendiren çift, hayatlarıyla ilgili merak edilen soruları da yanıtladı.

‘Sabaha kadar uyumadım’

Nevmekan’ı dolduran Üsküdarlılarla birlikte unutulmaz şarkılarını söyleyen Metin Özülkü, yaklaşık 30 yıl önce yazdığı ve Ajda Pekkan’ın seslendirdiği ‘’Eğlen Güzelim’’ şarkısının hikayesini de anlattı: ‘’90’lı yıllardı. Eda çok güzel yemekler yapmıştı. Eve geç gittim. Kapıyı çaldım çaldım açılmadı. Uzun süre bekledikten sonra kapıyı açtı. Sonra bana hiçbir şey demeden gidip yattı. Mutfağa gittim, yemekler duruyordu. Bir de sitem dolu bir mektup vardı masanın üzerinde. Sabaha kadar uyumadım. Mektubu şarkı sözü yaptım. Kahvaltı hazırladım. Kahvaltıda dizinin dibine oturup mektubunu şarkı olarak ona söyledim.
Eğlen Güzelim şarkısı böyle doğdu. Ajda Pekkan şarkıyı okudu daha da güzel oldu.’’

31 yıllık evliliğin sırrı

31 yıldır evli olan çift, mutlu evliliğin sırrının her akşam aynı sofraya oturmak olduğunu da söyledi. Metin Özülkü, her akşam en geç saat 20.00-20.30’da mutlaka evde olduğunu ve ailesiyle birlikte zaman geçirmeye özen gösterdiğini ifade etti.

Etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Metin-Eda Özülkü çiftine Katip ve Katibe bebekleri hediye etti.

Sürpriz isimler ‘Akustik Muhabbet’te

Üsküdar Belediyesi, ‘Nevmekan’da Akustik Muhabbet’te geçtiğimiz ay Burcu Güneş’i ağırlamıştı. Akustik Muhabbetler, önümüzdeki ay sürpriz isimlerle devam edecek.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"