23'Nisan'a özel buluşma

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), ilçelerdeki kursiyer çocukları 23 Nisan Özel Buluşması’nda online olarak Başkan Yılmaz Büyükerşen ile bir araya getirdi.

23'Nisan'a özel buluşma
25 Nisan 2021 - 12:33
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), ilçelerdeki kursiyer çocukları 23 Nisan Özel Buluşması’nda online olarak Başkan Yılmaz Büyükerşen ile bir araya getirdi.

Çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerin el becerilerini geliştirebilmeleri, kişisel gelişim sağlayabilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), ilçeler için de farkındalık yaratan çalışmalara imza atıyor. Son olarak ESMEK’in Alpu, Çifteler, İnönü ve Beylikova merkezlerinde kurslara katılarak eğitim gören çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Yılmaz Büyükerşen ile online olarak bir araya geldi. İlçelerdeki ESMEK kursiyeri 60 çocuğun yer aldığı buluşmada renkli görüntüler ortaya çıktı.

Çocukların merak ettiği sorulara yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Ne yazık ki bu yıl pandemi nedeniyle Belediye Başkanlık koltuğunu bıraktığımız törenleri yapamıyoruz. 23 Nisanlarda biz memur gibi, çocuk başkanlarımızı dinliyor taleplerinin yerine gelmesi için talimat veriyorduk. Ancak Eskişehir’de de salgın yoğun yaşandığı için bu yıl bunu yapamasak da gelecek yıllarda keyifle sizi yine eskisi gibi ağırlamak istiyoruz. Tabi çocuklar bu arada gelecekte ne iş yaparsanız yapın mesleğinizde her zaman yenilik yapmaya, icat etmeye, en başarılı olmaya çalışın. Bugün teknoloji ve uzay bilimi üzerinde de çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkeler arası yarışlarda öne çıkmanız çok önemli. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği gençlerin iyi yetiştirilmesi ve onların geleceğe hazırlanmasıdır. Kim bunu başarırsa, hangi ülke bunu gerçekleştirirse hep zirvede oluyor. Bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Hedefiniz hep yenilik yapmak olsun. Derslerinize çok iyi çalışın. Her insan yeteneklidir, o yüzden yeteneğinizi keşfedin ve o alanda ilerleyin. Bakın bir salgın yaşıyoruz. Kurallara uyalım, kendimizi koruyalım ama eskisi gibi bir araya gelmek için bu salgını ortadan kaldıracak çalışmalara imza atılması gerekiyor. Bunlar çok önemli asla aklınızdan çıkarmayın” dedi. 

Bu arada, “Çocukluğunuzda bayramlar nasıl kutlanırdı? Belediye Başkanı olursak neler tavsiye edersiniz? Balmumu heykellerini nasıl yaptınız? Belediye Başkanlığı ve Üniversite Hocalığı arasında ne fark var?” gibi çok sayıda soru soran çocuklara Başkan Büyükerşen tek tek yanıt verdi.

Buluşmalar devam edecek
Buluşma sırasında çocuklar Başkan Büyükerşen’den bir istekte bulundu. Tekrar bir araya gelmek istediklerini ve soru sorma fırsatı bulamayanlar için yeni bir buluşma talebini dile getiren çocuklara seslenen Büyükerşen, “Çocuklar hiç merak etmeyin. Yine bir araya geleceğiz ve ara ara yine böyle konuşup sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. O konuda endişeniz olmasın. Yoğun programa rağmen yine böyle bir araya gelelim” dedi. Büyükerşen’in bu sözleri üzerine çocuklar büyük sevinç yaşadı. Son olarak Başkan Büyükerşen, çocukların tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Çalışmaktan yorulmayacağız. Çok çalışıp ülkemiz için üreteceğiz, yeni buluşlara imza atacağız. Çünkü geleceğimiz sizsiniz ve sizlere çok güveniyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"