2021'nin ilk günlerinde 'Hayaletler' izlenecek

​​​​​​​Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği “Hayaletler”, yılın ilk günlerini sinemayla karşılamak isteyenlere özel hazırlanan Başka Bir Ocak kapsamında seyirciyle buluşacak.

2021'nin ilk günlerinde 'Hayaletler' izlenecek
28 Aralık 2020 - 13:31
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film seçilen ve Venedik’ten Selanik’e, dünya festivallerinden aldığı ödüllerle yılın en çok konuşulan filmlerinden birine dönüşen “Hayaletler”, 2021’in ilk gösterimini Başka Sinema’nın mini festivali Başka Bir Ocak’ta yapıyor.

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği “Hayaletler”, yılın ilk günlerini sinemayla karşılamak isteyenlere özel hazırlanan Başka Bir Ocak kapsamında seyirciyle buluşacak. Tüm ülkede elektriklerin kesildiği bir günde geçen ve dört farklı karakterin birbirine kesişen hikâyelerini anlatan “Hayaletler”in başrolleri Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir paylaşıyor. 31 Aralık gecesi başlayacak ve sınırlı sayıda olacak gösterimler 10 Ocak 2021’e dek devam edecek.

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği, Venedik, Antalya, Varşova ve en son Selanik film festivallerinde aldığı ödüllerle 2020’nin en çok konuşulan filmlerinden birine dönüşen “Hayaletler”, 2021’nin ilk gösterimini Başka Sinema’nın mini festivali Başka Bir Ocak’ta yapıyor. 

Geçtiğimiz hafta İstanbul Modern Sinema’nın seçkisi Biz de Varız! gösteriminde biletleri dakikalar içinde tükenen film, 31 Aralık gecesi başlayacak festival kapsamında 10 Ocak’a kadar izlenebilecek. Başka Sinema’nın 3.sünü düzenlediği ve bu yıl pandemi koşullarından dolayı çevrimiçi yapılacak festivalin sınırlı sayıdaki gösterimleri baskasinema.com üzerinden gerçekleşecek.

Türkiye’den “Hayaletler” var
Türkiye sinemasından “Hayaletler”in yer aldığı festivalde, “Shirley”, “Yuva / The Nest”, “Undine”, “Hayatımın Son Günü / She Dies Tomorrow”, “Arşiv / Archive”, “Vahşi Bölge / Wildland”, “İkimiz / Deux / Two of Us”, “Denize Açılan Pencere / Window to the Sea”, “Yelda”, “En Uzun Gece / Yalda”, “A Night for Forgiveness” gibi eleştirmenlerin 2020 listelerine girmiş, ödüllü filmler de gösterilecek.

Venedik’ten Selanik’e 9 ödül
Eylül’de dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nde Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nın (Venice International Film Critics' Week) Büyük Ödül’ünü kazanan “Hayaletler”, en son geçtiğimiz ay 61. Selanik Film Festivali’nden İnsani Değerler Ödülü ve Sinema ve Televizyonda Çalışan Kadınlar Ödülü’nü almış, 36. Varşova Film Festivali'nin Genç FIPRESCI Jürisi tarafından da En İyi Film seçilmişti. Ekim’de Türkiye prömiyerini yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film seçilen “Hayaletler”, Azra Deniz Okyay’a En İyi Yönetmen, Ayris Alptekin’e En İyi Kurgu, Nalan Kuruçim’e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Emrah Özdemir’e En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüller getirmişti.

Elektriklerin kesildiği o gün
Türkiye’nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçen ve o gün İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatan filmin başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir’in paylaşıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk’ün üstlendiği filmin çok konuşulan müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

HAYALETLER
Başka Bir Ocak
31 Aralık 2020 - 10 Ocak 2021
baskasinema.com
Biletler: 11 TL

HAYALETLER / GHOSTS
2020, Türkiye-Fransa-Katar, 85’
Renkli, DCP, 2:39, 5.1 Sound, Türkçe

77. Venedik Film Festivali, 2020
35. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası - Büyük Ödül

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3-10 Ekim 2020
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması - En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu,
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

36. Varşova Film Festivali, 9-18 Ekim 2020
Genç FIPRESCI Jürisi - FIPRESCI Ödülü

61. Selanik Film Festivali, 5-15 Kasım 2020
Uluslararası Yarışma - Human Values Ödülü, The WIFT GR Ödülü

Yazan ve Yöneten
Azra Deniz Okyay

Yapımcı: Dilek Aydın
Yapım: Heimatlos Films

Ortak Yapımcılar: Marie-Pierre Macia, Claire Gadea
Ortak Yapım Şirketi: MPM Film 
Dünya Hakları: MPM Premium

Oyuncular: Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar, Emrah Özdemir, Baran Çakmak, İhsan Özgen, Selin Menek, Ekin Arıbaş, Mehmet Emin Önal, Efe Tuncer
Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer
Kurgu: Ayris Alptekin
Müzik: Ekin Fil
Sanat Yönetmeni: Erdinç Aktürk
Ses: Erman Abaza
Ses Tasarımı: Cihan Alıngan, Theo Serror
Ses Süpervizörü: Cenker Kökten
Ses Miksaj: Laure Arto 
Ses Süpervizörü: Cenker Kökten
Renk Düzenleme ve VFX: Yücel Kurtul / Unite 

Türkiye genelinde saatlerce süren bir elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Hiphop dansçısı olmak isteyen Didem, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet, kentsel dönüşümün fırsatçısı Raşit ve mahallenin çocuklarına gönüllü film dersleri veren Ela’nın yolu bu ‘karanlık’ günde kesişir. “Hayaletler”, o gün İstanbul’un Sucular semtinde yaşananları bu dört farklı insanın birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor ve günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çiziyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...