2019'un en iyi işverenleri açıklanıyor

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini 30 Nisan’da açıklayacak. 179 şirketten 96 bin çalışanın temsil edildiği araştırmada işverenler çalışanlarının bakış açısından değerlendiriliyor...

2019'un en iyi işverenleri açıklanıyor
27 Nisan 2019 - 12:24

Çalışanların iş yeri deneyimleri ve şirket kültürünü derinlemesine analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, 30 Nisan’da Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yer alan şirketleri açıklayacak. Türkiye’de Yedinci kez açıklanacak listede araştırmaya katılan şirketler, çalışanlarının mevcut iş yeri deneyimleri hakkındaki algıları ve İnsan Yönetimi uygulamalarının bütünü üzerinden çalışan gözüyle değerlendiriliyor. Kapsamlı analizlerle gerçekleştirilen ödüller, çalışan sayısına göre; 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere 5 kategoride verilecek.

Ciro veya Performans değil, kurum kültürü değerlendiriliyor

Araştırmaya katılan şirketler, Great Place to Work®’ün “Çalışan Araştırması” modeliyle değerlendiriliyor. 30 yıldır 100 milyonu aşkın çalışan deneyiminin derinlemesine analiziyle oluşturulan model; işverenin cirosu, finansal performansı ya da çalışanın yaşı, deneyimi, eğitimi ve unvanına bakılmaksızın sadece iş yeri kültürünü ölçümlüyor.

Bu yıl dijital dönüşüm, çalışan sağlığı ve iş güvenliği gibi kategoriler de mevcut

Bu yıl “İşveren Markası”, “Best Women Workplaces” , “Great Place to Work® For All” , “Ege Bölgesi En İyi İşverenleri” ödülleri ilk kez verilecek. Ayrıca; ilaç, IT, üretim, finans sektör ödül kategorileri mevcut olacak. Bununla birlikte “İş Yaşam Dengesi”, “Toplumsal Paylaşım”, “Yaşam Boyu Öğrenme”, “Diversity”, “Dijital Dönüşüm”, “Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği” kategorilerinde fark oluşturan şirketler özel ödül alacak. Great Place to Work Enstitüsü, dünyanın en geniş çapta uygulanan araştırmalarından biri olan Great Place to Work® Çalışan araştırmasıyla, dünya çapında 190 en iyi işverenler listesi açıklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"